CZK/€ 24.515 +0,14%

20. 05. 2015

Subjekty:

IKS INVESTIČNÍ MANAŽER – NECHTE STAROSTI O VAŠE INVESTICE NA PROFESIONÁLECH

• Služba je určena pro fyzické osoby, minimální vklad je čtvrt milionu korun,

• IKS Investiční manažer nabízí výhodnější poplatky než přímá investice do podílových fondů,

• IKS Investiční manažer nabízí tři základní investiční strategie, podkladová aktiva tvoří fondy spravovaná skupinou Amundi, která je největším správcem aktiv v Evropě.

Novou službu – IKS Investiční manažer – určenou veřejnosti i korporátním klientům uvedla na trh Investiční kapitálová společnost KB (IKS KB). IKS Investiční manažer je moderní produkt správy klientského portfolia. Klient přenechává starosti se složením svého investičního portfolia na odbornících, kteří průběžně vyhodnocují situaci na trzích a podle aktuálního vývoje upravují skladbu cenných papírů. Minimální investice je 250 000 Kč.

„Služba IKS Investiční manažer je vhodná zejména pro ty, kteří nemají čas, chuť nebo znalosti spravovat své finanční úspory a chtějí dosáhnout vyšší výnos, než aktuálně nabízejí termínované vklady nebo spořicí účty,“ uvedl Pavel Hoffman, místopředseda představenstva IKS KB. Jak dále doplnil: „Klíčová je pro nás především citlivost klienta na riziko a jeho investiční horizont. Jsme schopni zvolit investiční strategii, která bude klientovi co nejvíce vyhovovat.“

IKS Investiční manažer nabízí tři základní investiční strategie – konzervativní, balancovaná a dynamická. Podkladová aktiva tvoří akciové, dluhopisové fondy a fondy peněžního trhu spravované skupinou Amundi. Celkem

Klienti jsou informováni o všech operacích, které byly provedeny. Každé čtvrtletí navíc obdrží souhrnnou zprávu, která obsahuje komentář manažera, informace o složení aktiv a samozřejmě dosaženém zhodnocení. Ve srovnání s investicemi do podílových fondů jsou poplatky u IKS Investičního manažera nižší. Pokud se klient rozhodne svou investici zpeněžit, nejsou účtovány žádné poplatky.

Správcem podkladových fondů jsou Investiční kapitálová společnost KB a Amundi. Hlavním akcionářem Investiční kapitálové společnosti KB je skupina Amundi, která je největším správcem aktiv v Evropě a řadí se mezi deset největších investičních společností na světě podle objemu spravovaných prostředků.