Čtvrtek 16. září. Svátek má Ludmila.

IDC a Huawei představily doporučení pro budování all-flash datových center

Podnikání 05.08.2021 | 12:52 0 Komentářů

Přední světová analytická a poradenská společnost IDC zveřejnila ve spolupráci s Huawei novou Bílou knihu určenou pro all-flash datová centra. Jedná se o první publikaci svého druhu, která určuje základní požadavky týkající se úložišť, výpočetní a síťové kapacity. Bílá kniha by tak měla posloužit jako doporučení pro budování datových center pro firemní uživatele, kteří prochází digitální transformací, a jejím cílem je podpořit výstavbu a rozvoj all-flash datových center pro všechna průmyslová odvětví.

Globální společnost se postupně přesouvá do inteligentního věku, ve kterém jsou transformace a inovace datových center nevyhnutelnými trendy. Společně se změnami podnikových IT struktur začíná čím dál více firem investovat do technologických inovací. Jejich cílem je zejména zefektivnit správu dat, zvyšovat spolehlivost systémů a energetickou účinnost, ale také rozvíjet inteligentní management či zvyšovat agilní způsob řízení v reálném čase. To jsou požadavky, které do budoucna budou muset splňovat nová, udržitelná datová centra, jejichž koncept definuje právě nově publikovaná Bílá kniha.