Úterý 22. ledna. Svátek má Slavomír.

I přes dobré výsledky firem trhy v USA klesají

Investice 24.10.2018 | 17:48 0 Komentářů

Americké akciové burzy pokračují ve ztrátové sérii i na začátku dnešního obchodování. Nepomohly ani výborné hospodářské výsledky společnosti Boeing, které překonaly očekávání trhu. Firma dokonce zvedla svoji guidance na tržby i zisk za celý rok.

Průmyslový Dow Jones ztrácí 0,2 %, S&P 500 odepisuje 0,4 % a technologický Nasdaq klesá o 0,7 %. Největších ztrát dosahují telekomunikační společnosti (-3,8 %), kde investory nepotěšily výsledky hospodaření společnosti AT&T. Zisk firmy je o více jak 10 % nižší, než očekával trh. Cena akcií na to reaguje poklesem o 6 %. Na opačné straně se nachází sektor utilit se ziskem 1,1 %.

Evropské trhy dnes korigují předchozí poklesy. Hlavní index Stoxx 600 tak posiluje o 0,7 %. Nejlépe se vede průmyslovým podnikům (+1,4 %) a telekomunikačním firmám (+1,3 %). Naopak technologické firmy dnes obsazují poslední místo se ztrátou jedné desetiny procenta.

Pražská burza dnes za podprůměrné aktivity posílila o 0,2 %. Nejvyšší zisk si připsaly akcie Avastu (+2,4 %) následované likérkou Stock Spirits (+1,4 %) a energetickou skupinou ČEZ (+0,8 %). Se ztrátou z dnešního obchodování odchází nápojářská skupina Kofola (-1 %) či Erste Group (-0,8 %).

JIŘÍ KOSTKA
Komerční banka