Neděle 23. září. Svátek má Berta.

Hospodářská komora zjišťuje kondici firem, zda se zvyšuje produktivita výroby i kolik peněz investují do technologií

Investice 20.08.2018 | 11:56 0 Komentářů

S jakými překážkami se letos při svém podnikání potýkáte? O kolik se letos změnil stav vašich zaměstnanců? Investujete do zvýšení efektivity výroby? Máte dostatek zakázek? Budete zvyšovat ceny? Jak hodnotíte letošní první pololetí a jaký celkový vývoj pro vaši firmu očekáváte v průběhu druhé poloviny roku 2018? Tyto a další otázky v těchto dnech pokládá podnikatelům Hospodářská komora České republiky prostřednictvím šetření Komorový barometr.

Komorový barometr přináší každý rok informace reflektující každodenní problémy podnikání i všeobecnou ekonomickou situaci v zemi. Anketa je organizována s půlroční periodicitou mezi členy Hospodářské komory ČR. Hospodářská komora výsledky šetření využívá při své činnosti ve vztahu k orgánům státní správy, evropským podnikatelským reprezentacím a také k představitelům Evropské komise. Dále jsou využívány při predikci statistických výsledků výkonnosti české a evropské ekonomiky.

Minulý Komorový barometr například ukázal, že právě tzv. mismatch problém neboli situace, kdy se poptávka po kvalifikacích nestřetává s její nabídkou, podnikatele sužuje intenzivněji než dříve už třetí rok v řadě. Navzdory tomu ale téměř čtvrtina podniků ještě na začátku letošního roku avízovala, že bude potřebovat přijmout další zaměstnance.

Svými postřehy mohou podnikatelé přispět do 5. září 2018.

Tisková zpráva: Hospodářská komora ČR