CZK/€ 24.710 -0,12%

CZK/CHF 23.634 +0,23%

27. 04. 2022

Home Credit spouští ověřování klienta pomocí BankID pro svoji aplikaci

Na podzim loňského roku společnost Home Credit jako první nebankovka zavedla potvrzování identity klienta pomocí BankID u malé půjčky Kamali, dnes tuto službu rozšiřuje a pomocí bankovní identity si budou moci její klienti potvrdit svoji identitu při registraci do mobilní aplikace, pokud ještě nemají on-line účet u Home Creditu. Celý proces se tak pro klienty stává jednodušší, nemusí již fotit své doklady a nahrávat do aplikace. Službu BankID zajišťuje společnost Bankovní identita a.s. a v současné době ji mohou využívat klienti bank, pokud jejich banka tuto službu nabízí.

„Našim klientům se snažíme veškeré naše služby co nejvíce zjednodušovat a zpříjemňovat, ale vždy při zachování nejvyšší míry bezpečnosti. Pilotně jsme proces ověřování klienta pomocí BankID zavedli u Kamali a dnes tuto službu nabízíme při registraci do mobilní aplikace, kde si klient pohodlně spravuje své úvěry a karty, které si u nás zřídil,“ uvádí Michal Fila, tiskový mluvčí Home Credit ČR a SR.

Hlavní výhodou ověřování pomocí BankID je časová úspora a bezpečnost. Doposud klient, který si zažádal o úvěr v kamenné prodejně a chtěl si následně stáhnout mobilní aplikaci, musel nafotit své doklady z obou stran, nahrát je do systému a počkat na ověření identity. Dnes se již stačí pomocí bankovní identity přihlásit a celý proces se tím zjednodušuje. „Stále zde bude možnost ověřování pomocí dokladů, v případě že nedojde k úspěšné identifikaci nebo pokud klient z jakéhokoliv důvodu nebude chtít využít BankID,“ upřesňuje Michal Fila.

Společnost Home Credit jako první mezi nebankovními společnostmi zavádí novinky spojené s digitalizací, novými technologiemi a také s udržitelností, a to často dříve než některé banky. V roce 2019 zavedla mobilní aplikaci pro správu úvěrových účtů, držitelé kreditních karet mohou pohodlně využívat možnost placení pomocí Google Pay a Apple Pay. Klienti si také mohou zažádat o virtuální kartu a nakupovat na splátky přímo na e-shopech, kdy jejich nákup je vyřízen do 2 minut, pokud se jedná o stávající klienty anebo do 8-10 minut, pokud nakupují na splátky poprvé.