CZK/€ 25.265 +0,14%

CZK/CHF 26.084 +0,21%

24. 04. 2013

Subjekty:

Hledáním bankomatu ztratíme týden života

Z ankety také vyplynulo, že 85 % klientů bank považuje za důležité, zda jejich banka zpoplatňuje výběr hotovosti z bankomatu jiné banky. Proto také při výběru dává většina klientů (73,5 %) přednost výběrům pouze u své banky. Hledáním bankomatu vlastní banky pak stráví klienti v průměru 15 minut měsíčně, což přepočteno na průměrný věk Čechů, představuje více než týden našeho života.

„Z ankety jasně vyplynulo, že přestože Češi dávají přednost výběrům z bankomatů své banky, zhruba polovina z nich měsíčně vybere i u banky cizí. Průměrně pak tito lidé zaplatí za výběry z cizích bankomatů 420 korun ročně. Equa bank nabízí klientům nejen finanční úsporu, ale i časovou. U nás jsou zdarma výběry ze všech bankomatů všech bank po celé ČR. Navíc, pokud klient využívá svůj účet aktivně, neplatí nic za jeho vedení ani běžné služby. Ročně tak ušetří v průměru 1.600 korun,“ uvedl ředitel depozitních produktů Tomáš Veselý.

S kartou a účtem od Equa bank ušetří klienti významně nejen v ČR, ale také v zahraničí. Banky zpoplatňují výběr z bankomatu v cizině ve výši 80 – 100 korun + 0,5% z vybírané částky. Výběr v cizině stojí u Equa bank pouhých 9 korun.