CZK/€ 25.265 +0,14%

CZK/CHF 26.030 +0,03%

26. 03. 2021

Global Finance: ČSOB nejlepší českou bankou

Společnost Global Finance každoročně oznamuje výsledky svého ocenění pro nejlepší světové banky. ČSOB se stala nejlepší českou bankou za rok 2021. Vítězství podpořily aktivity banky v období pandemie a intenzivní pomoc klientům.

Global Finance se v rámci aktuálního ročníku zaměřila na kritéria hodnocení spojena s pandemií a rolí bank při oživování světové ekonomiky. Ta uveřejnila své 28. výroční ceny pro nejlepší banky na světě. Představeny byly vyznamenané banky ze 150 zemí celého světa včetně 24 zemí ve střední a východní Evropě. Vítězi letošních cen se staly banky, které významně pečovaly o potřeby svých zákazníků v nelehké době.

Skupina ČSOB zůstala v období pandemie dostupná pro své klienty na pobočkách i online, ve kterém zaznamenala pozoruhodný nárůst ve využívání služeb a také v počtu transakcí. Skupina schválila téměř 65 tisíc odkladů splátek. I po skončení plošného moratoria pomáhá svým klientům individuálně.

Hlasování provedli redaktoři Global Finance po rozsáhlých konzultacích s finančními manažery společnosti, bankéři a bankovními konzultanty a analytiky z celého světa. Banky byly vyzvány, aby předložily záznamy podporující jejich výběr. Mezi uvažovaná objektivní kritéria patří: růst aktiv, ziskovost, geografický dosah, strategické vztahy, rozvoj nového podnikání a inovace v produktech.