CZK/€ 25.325 -0,02%

CZK/£ 29.660 +0,03%

CZK/CHF 26.043 -0,08%

22. 04. 2016

Generální ředitelka AAA AUTO Karolína Topolová získala ocenění v prestižní soutěži Manažer roku

Manažer roku je nejprestižnější a systematicky nejpropracovanější manažerská soutěž v ČR. Jejím cílem je vyhledávat, objektivně a nezávisle vybírat a zviditelnit nejlepší a nejvýznamnější osobnosti managementu, jejich metody a přínos pro rozvoj firem a celé ekonomiky. Společenským a etickým posláním akce je přispět k rozvoji elity českého managementu. Vyhlašovateli soutěže jsou Svaz průmyslu a dopravy ČR, Konfederace zaměstnavatelských a podnikatelských svazů ČR a Česká manažerská asociace, která je rovněž organizátorem soutěže. Slavnostní vyhlášení výsledků letošního, již 23. ročníku soutěže, proběhlo 21. dubna 2016 v pražském Paláci Žofín.

Karolína Topolová zahájila svoji pracovní kariéru v pražském hotelu Prague Hilton Atrium jako programová manažerka a již v roce 1998 založila call-centrum v AAA AUTO, které se stalo jedním z nejmodernějších a největších v oboru v ČR. O několik let později postoupila na funkci Group HR and Call Centre Director, o další rok později se stala více-prezidentkou společnosti a podílela se na vstupu firmy na českou a budapešťskou burzu cenných papírů. Od roku 2012 vede společnost AAA AUTO, která je největším prodejcem ojetých automobilů ve střední Evropě. Je také předsedkyní správní rady Dětské dopravní nadace, je vdaná a má dvouletou dceru

Když jsem ve svých jednadvaceti letech dostala příležitost založit v AAA AUTO call-centrum, rozhodně mě nenapadlo, kam až moje úsilí povede. Jsem ráda, že jsem i přes své nevelké zkušenosti dostala od tehdejšího majitele důvěru a dokázala, že se ve mně nemýlil. Ocenění v soutěži Manager roku beru jako významnou motivaci pro svou další práci,“ uvedla Topolová, jež jedinou ženou v čele velké společnosti obchodující s automobily ve střední a východní Evropě a pod jejímž vedením společnost AAA AUTO významně expanduje. Společnost působí kromě České republiky také na Slovensku, od roku 2014 v Maďarsku a od 2015 v Polsku. Ročně prodá více než 63 tisíc automobilů, zaměstnává přes 2 300 lidí, provozuje 40 poboček a dalších 5 plánuje otevřít v letošním roce.

Kromě úspěchu v soutěži Manažer roku se Karolína Topolová opakovaně se umísťuje v anketě TOP 25 Žen českého byznysu, v posledních dvou letech byla vybrána mezi 50 nejvlivnějších žen českého byznysu podle časopisu Forbes, byla oceněna titulem Lady Pro 2015 a umístila se i v žebříčku TOP 10 žien slovenského byznysu.

Tisková zpráva: AAA AUTO