Sobota 25. září. Svátek má Zlata.

Generali Investments CEE otevírá nový fond. Podílí se na výnosech společnosti Home Credit B.V.

Generali Investments CEE nabízí kvalifikovaným investorům od února letošního roku nový fond – Generali Fond kreditního výnosu, který jim umožní podílet se na výnosech ze spotřebitelského financování. Podkladovým aktivem je dluhopis, jehož emitentem je společnost Home Credit B.V., a minimální investice činí 1 milion Kč.

V dnešní době nízkých úrokových sazeb má fond za cíl dosáhnout solidního výnosu 2,40 % ročně. Cílovaný výnos je odvozen od podkladového dluhopisu společnosti Home Credit B.V., do kterého fond investuje.

„Zhodnocení nového fondu stojí především na úvěrování rychle rostoucí spotřebitelské poptávky ve vybraných evropských zemích a především pak v Asii. Lidé v zemích, jako je Čína, Vietnam nebo Filipíny, na dluh pořizují nové smartphony, notebooky, ale i mopedy,” uvedl portfolio manažer Generali Investments CEE Daniel Kukačka, který nový Generali Fond kreditního výnosu spravuje. „Tento fond může být vhodným řešením pro kvalifikované investory, kteří v dnešní situaci nízkých úrokových sazeb hledají zajímavý výnos a zároveň upřednostňují kratší investiční horizont,“ dodává portfolio manažer Daniel Kukačka.

Fond má s ohledem na daňový test stanovenu dobu trvání nejméně 3 roky tak, aby při dodržení doporučené doby trvání investice byl výnos pro českého daňového rezidenta (fyzickou osobu) daňově osvobozen.

Do fondu mohou investoři po celé akumulační období investovat bez jakýchkoli vstupních poplatků. Při dodržení stanovené doby trvání fondu pak není s investicí spojen žádný poplatek.