Středa 23. června. Svátek má Zdeňka.

Fundlift představuje první projekty

Investice 31.05.2016 | 15:04 0 Komentářů

První česká online platforma zaměřená na investment crowdfunding byla spuštěna dnes v 12:00 hodin na webových stránkách www.fundlift.cz.

Investment crowdfunding je formou investování, která se ve světě těší veliké oblibě. Nadějným projektům a firmám nabízí Fundlift nový, inovativní způsob financování a současně cenný marketingový kanál. Investorské veřejnosti umožní investovat přímo do společností, nejedná se ani o dary, ani o předplatné, ale o skutečné investice.

Prvními firmami, které poptávají od investorů financování prostřednictvím platformy Fundlift, jsou rychle expandující řetězec rychlého občerstvení s mexickým jídlem Burrito Loco a nový projekt EnLog, který nabízí firmám unikátní technologii pro odhalení plýtvání energií spojenou s provozem osvětlení v budovách.

„Pro spuštění Fundliftu jsme vybrali dvě perspektivní růstové firmy. V průběhu června vystavíme na www.fundlift.cz minimálně dva další zajímavé projekty, které budou objemem financování ještě větší a budou úplně jiné než ty první dva – z jiných sektorů a v jiném stadiu růstu, ale rovněž obrovsky zajímavé. Každý náš projekt si zaslouží, aby si jej potenciální investoři zanalyzovali do hloubky, proto budeme připravované investiční příležitosti na Fundlift vystavovat postupně,“ říká Andrea Lauren, CEO Fundlift.

O projektech

Burrito Loco investorů Glena Spickera, Scotta Kellyho a Pavla Matouška je jedním z nejrychleji expandujících řetězců s občerstvením v hlavním městě. Jejich koncept fast casual kvalitního mexického jídla vychází ze současných světových trendů, kde zákazníci požadují vždy jídlo připravené z čerstvých a kvalitních surovin, které si mohou sami sestavit. Burrito Loco díky rostoucímu zájmu především českých zákazníků chce do konce roku 2016 rozšířit stávajících 6 pražských restaurací o další 3 nové pobočky. K financování expanze poptává 3 000 000 Kč formou 3letého dluhopisu s úrokovou sazbou 8 % p.a.

EnLog absolventa VUT v Brně Radima Malinowského vyhrál prestižní cenu akcelerátoru Green Light 2016. EnLog vyvíjí pro firmy, které provozují průmyslové a administrativní objekty v celé České republice, unikátní zařízení sloužící k nalezení optimalizací v provozu osvětlení. Systém se skládá z hardware a software vytvořeného týmem EnLog, který následně navrhuje řešení vedoucí k významným úsporám elektrické energie v objektech. EnLog pro další rozvoj komerčních aktivit v České republice poptává kapitál formou vydání konvertibilních investičních certifikátů se splatností 3 roky a úrokovou sazbou 10 % p.a., směnitelnými do základního kapitálu společnosti.

Detailní představení projektů, specifikace a termín úpisů, aj. naleznete na www.fundlift.cz.