CZK/€ 25.255 -0,10%

CZK/£ 29.968 -0,22%

CZK/CHF 26.069 -0,33%

13. 06. 2024

Fond Volarik Capital přilákal první investory a zaznamenal růst prioritních akcií o 9,3 %

Investiční fond kvalifikovaných investorů Volarik Capital SICAV podnikatele Mika Volaříka má za sebou první rok nabírání investorů. Za prvních 12 měsíců zhodnotil jejich prostředky o 9,3 procenta (k 31. březnu 2024). Fond je zaměřený zejména na investice do rekreačních nemovitostí v Mikulově, které svým konceptem kladou důraz na udržitelný rozvoj turismu. Součástí fondu je také průmyslová společnost Bottling Printing, která je zárukou diverzifikovaného portfolia.

Fond Volarik Capital začal být aktivní v loňském roce a zatím přilákal první desítky investorů. Růst prioritních akcí převyšující devět procent je nad deklarovaným průměrným ročním zhodnocením na úrovni osmi procent. „Dosáhli jsme růstu hodnoty dvou významných aktiv, našeho wellnes Hotelu Volarik a průmyslové společnosti Bottling printing, i zlepšení jejich ekonomických výsledků. Pro naše první investory je to pozitivní signál, že fond stojí na zdravém základu a je schopný naplňovat růstová očekávání,“ sdělil zakladatel fondu, mikulovský podnikatel Mike Volarik.

Hotel Volarik v Mikulově je v rámci vinařské oblasti Pálava vyhlášeným místem pro ubytování, opakovaně se umisťuje na prvních příčkách žebříčku Amazing Places, stal se vítězem kategorie Hotely i vítězem kategorie Nejprodávanější hotel. Tržby hotelu vloni dosáhly 78,6 milionu korun. Do fondu patří také společnost Bottling Printing, která dodává zařízení pro značení průmyslových a potravinářských výrobků. Provozní zisk EBITDA obou společností dosáhl 34 milionů korun a meziročně vzrostl o zhruba 10 procent. Hodnota aktiv fondu činí 273,7 milionu korun.

Cílem fondu kvalifikovaných investorů Volarik Capital je financování dalších investic do ubytovacích kapacit v Mikulově, které budou klást důraz na ekologii, dlouhodobou udržitelnost a jedinečný architektonický design. Na projektech se podílí architektonické studio Jestico+Whiles, které přináší zkušenosti s budováním zhruba 60 hotelů po celém světě.

V první developerské fázi fondu Volarik Capital je v Mikulově plánovaná stavba designového butikového hotelu Konšelé a přilehlých apartmánů. V další fázi se počítá s vybudováním family resortu. Poslední projekt vznikne na pozemku, který je schválený uzemním plánem pro lázeňství. Pro všechny projekty má zakladatel fondu Mike Volařík zajištěné pozemky a územní plán.