Pondělí 27. září. Svátek má Jonáš.

Flotila skupiny LeasePlan narostla během 1. pololetí na 1,62 milionu vozů

Investice 12.09.2016 | 12:31 0 Komentářů

Společnost LeasePlan Corporation, globální jednička v oblasti správy firemních automobilových flotil, se na konci prvního pololetí letošního roku starala o 1,62 milionu vozidel svých klientů. Za prvních šest měsíců roku tak ve flotile firmy přibylo 70 tisíc automobilů.

V letošním prvním pololetí dosáhl LeasePlan čistého zisku 239 milionů eur. Zahrnuje i nerealizovanou ztrátu 8 milionů eur z finančních derivátů. Loni výsledky za první pololetí pozitivně ovlivnily jednorázové položky ve výši 10 milionů eur a také nerealizovaný zisk 5 milionů eur z finančních derivátů. Po vyloučení těchto položek zaznamenal čistý zisk za prvních šest měsíců roku 2016 nárůst o 6 % oproti stejnému období roku 2015. Výsledky za letošní první pololetí byly navíc ovlivněny zvýšenými požadavky regulačních orgánů a požadavky na likviditu, investicemi zaměřenými na upevnění pozice společnosti v nových segmentech či v oblastech IT a také akvizicí.

LeasePlan nadále investuje do své budoucnosti. Důkazem toho je další zvětšení našeho vozového parku o 130 tisíc vozidel ve správě za posledních dvanáct měsíců. Naši klienti evidentně oceňují i naši nabídku služeb pro malé a střední podniky či pro soukromé osoby, což vedlo k rapidnímu nárůstu v těchto segmentu. Dále rozšiřujeme svou celosvětovou působnost. Náš plán je spustit ve třetím čtvrtletí letošního roku plně funkční pobočku v Malajsii. Půjde už o naši 33. pobočku, která se zároveň stane základnou pro další expanzi v oblasti Dálného východu,“ říká generální ředitel společnosti LeasePlan Corporation Vahid Daemi.

Tisková zpráva LeasePlan