Pátek 18. června. Svátek má Milan.

Firma Omega Optix z Brandýsa loni vyvezla brýlové čočky za 230 milionů. Největší nárůst exportu je do Německa, stoupl o 10 procent

Investice 30.05.2016 | 10:05 0 Komentářů

Společnost Omega Optix z Brandýsa nad Labem, přední výrobce a dodavatel brýlových čoček, posiluje své postavení na zahraničních trzích. Celkový objem exportu do všech zemí za rok 2015 se vyšplhal na 230 milionů korun. Nejvýznamnější destinací je Německo, kde společnost zároveň dosáhla největšího růstu vývozu.

Omega Optix výrazné navýšila výrobu. Kvůli exportu

Německo zastupuje 20 procent naší vývozní kapacity. Loni se nám zde podařilo zvýšit obrat o více jak 10 procent a dle dlouhodobých ukazatelů to vypadá, že toto růstové tempo udržíme i v příštích letech. V závislosti na rostoucí poptávce na zahraničních i českých trzích jsme museli v Brandýse výrazně zvednout výrobu,“ říká Martin Cullen, ředitel exportu ze společnosti Omega Optix.

Němci chtějí progresivní brýlové čočky, Češi jsou konzervativní

Němci mají největší zájem o tak zvané progresivní brýlové čočky, které mají čtvrtinový podíl na trhu, v konzervativním Česku nedosahuje ani 10 procent. „Progresivní čočky umožňují plynulý přechod z vidění do dálky, přes střední vzdálenost, až na blízko, jsou to vlastně troje brýle v jednom, což je uživatelsky příjemné. Zároveň korigují obvyklé oční vady – krátkozrakost, dalekozrakost či astigmatismus. V Česku tolik oblíbené bifokální čočky neumožňují ostré vidění na střední vzdálenosti obvyklé třeba pro pracovní aktivity,“ uzavírá Martin Cullen, ředitel exportu ze společnosti Omega Optix.

Tisková zpráva: Omega Optix