CZK/€ 24.650 -0,04%

CZK/CHF 24.004 +0,57%

24. 01. 2022

Fio banka zvyšuje úrok na spořicím účtu na 2,5 %

Fio banka znovu zvyšuje úrok na spořicím účtu Fio konto, částka do 200 tisíc Kč se nyní bude na Fio kontu úročit sazbou 2,5 %. Ke změně dojde od 1. února.

„Reagujeme nejen na zvyšování sazeb ČNB, ale i na celkovou situaci na trhu. Chceme našim klientům nabídnout výhodný spořicí účet, kde za jeho vedení nemusí nic platit, mohou si bez poplatků přeposílat na běžný účet a k tomu získat pěkný úrok,“ komentuje zvýšení sazby obchodní ředitel Jan Bláha.

Pásmo do 200 tisíc Kč bude nově úročeno sazbou 2,5 % p.a. Další sazby a pásma se také mírně zvyšují. Vyšší úročení bude platné pouze pro jeden spořicí účet fyzické osoby. Pokud jich má klient více, bude tato sazba automaticky nastavená na to nejstarší Fio konto.

částka úrok na spořicím účtu (p.a.)
Do 200 tis. Kč 2,5 %
200 tis. – 1 mil. Kč 0,10 %