Pondělí 25. června. Svátek má Ivan.

Fio banka zrychluje běžné tuzemské platby, dorazí v den odeslání

Banky Fio banka 23.11.2017 | 15:18 0 Komentářů

Klienti Fio banky teď mohou posílat tuzemské platby v korunách s jistotou, že je příjemce obdrží ještě ten samý pracovní den. Stačí je zadat do 12 hodin přes Internetbanking, Smartbanking nebo osobně na pobočce. Zrychlení je bez příplatku, platby jsou i nadále úplně zdarma.

Fio banka nově umožňuje svým klientům posílat „obyčejné“ tuzemské platby ve stylu „zrychlených“. Všechny tuzemské platby v korunách zadané ve všední dny do poledne, tedy 12 hodin, budou připsány na účet příjemce v jiné bance v ČR ještě tentýž den. Fio banka si navíc za tyto platby nebude účtovat žádné poplatky. Poslat peníze v tomto rychlém módu lze v internetovém bankovnictví, v mobilní aplikaci i na všech pobočkách. Pokud klienti nestihnou poslat platbu do dvanácti, a přesto chtějí mít jistotu, že jejich platba dojde ve stejný den, mohou využít prioritní platbu za poplatek 100 Kč a se zadáním do 14 hodin. Vedle toho banka připisuje platby mezi všemi účty v rámci Fio banky, a to v Česku i na Slovensku, v řádu vteřin, bez ohledu na den a denní dobu, a bez poplatků.

„Vnímáme potřebu našich klientů posílat platby stále rychleji a levněji. Proto jsme se rozhodli zrychlit běžný tuzemský platební styk a nabídnout ho klientům bez poplatků a přirážek. Věříme, že tento krok ocení a že tím zvýšíme jejich komfort,“ komentuje novinku Fio banky její tiskový mluvčí Ján Franek.