CZK/€ 24.645 -0,26%

CZK/£ 29.110 -0,59%

CZK/CHF 23.502 -0,56%

03. 01. 2022

Fio banka vyprodala první tranši svých MREL dluhopisů za necelé tři týdny

Pouhých 13 obchodních dnů stačilo klientům Fio banky, aby vykoupili první tranši emise dluhopisů Fio banky za 600 milionů Kč.

V polovině prosince začala Fio banka prodávat své dluhopisy, o které byl od začátku velký zájem. Za první den klienti nakoupili hned za 135 milionů Kč. Celkem se pak první tranše emise umístila mezi více než 2500 klientů, což činí průměrný objem investice 21 kusů, tedy 210 000 Kč na jednoho investora. Největší objem nakoupený neprofesionálním zákazníkem – fyzickou osobou byl 10 milionů Kč, jeden institucionální investor nakoupil za 50 milionů Kč.

„Věřili jsme, že zájem o naše dluhopisy bude velký, ale vyprodání celé tranše za takto krátkou dobu jsme skutečně nečekali. Je vidět, že klienti chtějí chránit své peníze před inflací a jsme rádi, že si pro svou investici vybrali právě nás. Předpokládáme, že během roku, pravděpodobně ještě v jeho první polovině, nabídneme investorům další příležitost vložit peníze do našich dluhopisů,“ hodnotí upsání první tranše Fio dluhopisů obchodní ředitel Fio banky Jan Bláha.