Neděle 19. září. Svátek má Zita.

Fio banka spouští Google Pay

Banky Fio banka 02.04.2019 | 11:06 0 Komentářů

Česká Fio banka začala svým klientům nabízet možnost placení mobilním telefonem, a to prostřednictvím aplikace Google Pay. Mohou s ní i vybírat z bankomatů nebo platit v e-shopech.

„Placení mobilním telefonem představuje rychlý a moderní způsob placení, který v budoucnu může částečně nahradit i klasickou plastovou platební kartu. Vnímali jsme velký zájem o tuto službu, jsme proto rádi, že ji našim klientům můžeme také nabídnout, “ představuje možnost přidání Fio karet do aplikace Google Pay obchodní ředitel Jan Bláha.

Používání Google Pay je rychlejší, jednoduší a bezpečnější než placení hotovostí nebo platební kartou. Aplikace pracuje s digitální verzí karty, která je pro každé mobilní zařízení unikátní. Díky tomu se obchodník nedozví žádné reálné údaje o platební kartě klienta. Placení pomocí Google Pay navíc zabere opravdu jen pár sekund. U plateb částek do 500 Kč stačí telefon pouze rozsvítit a přiložit k terminálu, při placení vyšších částek je potřeba telefon ještě odemknout – to slouží místo zadání PIN kódu. Bezpečnost a jednoduchost, to jsou dva hlavní pilíře, na kterých tato technologie stojí.

Samotná aplikace i její používání je samozřejmě zdarma. Platit s Google Pay mohou majitelé mobilních telefonů s operačním systémem Android s verzí 5.0 a vyšší a vybaveným technologií NFC, která je nutná pro bezkontaktní placení. Metodu lze ale využívat i bez NFC, pak s ní mohou zákazníci platit na více než 14 000 českých a slovenských e-shopech.

Aktuálně je možné do aplikace přidávat debetní i kreditní karty MasterCard a Maestro. Klienti Fio banky mohou mobilní telefon s aplikací Google Pay využít i k výběrům z bankomatů, které podporují bezkontaktní výběry. Opět stačí pouze rozsvítit, přiložit a zadat PIN.