CZK/€ 25.235 -0,12%

CZK/£ 29.364 +0,02%

CZK/CHF 25.810 -0,65%

10. 12. 2019

Fintechová společnost BudgetBakers uzavřela strategické partnerství s Komerční bankou o aplikaci Board

Spolupráce Davida a Goliáše přinese v tomto případě výhody zejména klientům Komerční banky. Strategická dohoda mezi oběma společnostmi jim totiž umožní výhodně získat fintechovou aplikaci BudgetBakers s názvem Board. Aplikace určená k řízení podnikatelských financí bude klientům k dispozici jako doprovodná služba v rámci internetového bankovnictví MojeBanka Business. Za exkluzivní poskytnutí aplikace získají BudgetBakers pro svůj produkt aktivní podporu ze strany Komerční banky.

„Jedná se o příkladnou spolupráci mezi tradiční bankovní institucí s velkým množstvím klientů z řad podnikatelů, a fintechovou společností poskytující inovativní řešení v oblasti řízení financí. Partnerství s Komerční bankou je pro nás velkým závazkem a současně motivací se neustále zlepšovat. Nové spojení je výhodné pro obě strany, nejvíc z něj ale budou profitovat právě klienti Komerční banky,“ říká Michal Kratochvíl, výkonný ředitel společnosti BudgetBakers.

Firma BudgetBakers je úspěšnou fintechovou společností, která vyvinula jednu z globálně nejúspěšnějších aplikací na sledování a řízení osobních financí Wallet. Před několika měsíci pak na úspěch Walletu navázala aplikací určenou malým a středním podnikatelům s názvem Board. Aplikaci Wallet si stáhly miliony uživatelů na celém světě, aktivně ji každý měsíc využívá téměř 400 000 uživatelů v zejména severní a Jižní Americe, Asii a západní a střední Evropě.

V letošním roce získali BudgetBakers jako jedna z mála českých fintechových společností licenci od České národní banky právě na aplikaci Wallet, což jim umožnilo rozvíjet napojení na bankovní domy v České republice. Současně na základě potřeb klientů – podnikatelů firma intenzivně pracovala na vývoji nové aplikace Board určené právě této skupině podnikatelů a živnostníků. Aplikace Board byla na trh uvedena letos v září a od té doby ji používá již více než 5 000 klientů.

Prohloubení spolupráce mezi bankovním sektorem a fintechem přineslo také zahájení planosti nové směrnice PSD2 v září letošního roku. Bankovní trh se otvírá novým možnostem, ze kterých profitují zejména samotní klienti. Souhrn veškerých osobních nebo podnikatelských finančních dat na jednom místě umožňuje efektivně řídit toky peněz, kategorizovat výdaje a v případě aplikace Board také předvídat budoucí finanční vývoj firmy. Přenos dat mezi bankovními domy a licencovanými fintechovými společnostmi otvírá v rámci finančních trhů zcela nové možnosti.

„Přehled podnikatelů o jejich příjmech, výdajích, cash flow a vývoji do budoucna je pro úspěšné podnikání zásadní. Našim klientům chceme přinášet služby, které jim tato data poskytnou, a co nejvíce usnadní jejich podnikání. Takovou službou aplikace Board bezpochyby je,“ říká Jan Kubálek, manažer pro strategii retailového bankovnictví v Komerční bance.

BudgetBakers se neomezují jen na české trhy. Velká část jejich byznysu je už nyní v zahraničí. „Vývoj nových produktů a neustálá inovace těch stávajících doma v České republice je naší srdeční záležitostí. Dobře si ale uvědomujeme, že největší obchodní možnosti se nabízí právě v zahraničí. Už v rámci přípravy na platnost směrnice PSD2 jsme si potvrdili, že máme velmi dobré vztahy napříč bankovními domy v rámci EU i mimo ni, a navíc nás zahraniční klienti velmi dobře přijímají. Je to pro nás do budoucna velká výzva,“ uzavírá Michal Kratochvíl.

Tisková zpráva BudgetBakers