Středa 22. září. Svátek má Darina.

FINEP vstupuje na kapitálový trh v České republice

Skupina FINEP pověřila UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s., jako hlavního manažera obstaráním emise zajištěných dluhopisů v celkovém předpokládaném objemu 201 mil. Kč se splatností v červnu 2020.

Dluhopisy budou mít pevný výnos 3,75 % p. a. a datum emise je stanoven na 19. prosince 2016. Emitentem dluhopisů bude společnost FINEP BARRANDOV ZÁPAD k.s. „Hlavní manažer bude dluhopisy nabízet jak profesionálním, tak vybraným retailovým zákazníkům. Jmenovitá hodnota jednoho dluhopisu je stanovena na 3 mil. Kč. Úpis dluhopisů bude probíhat od dnešního dne, tj. 6. prosince 2016,“ komentuje emisi dluhopisů Štěpán Havlas, finanční ředitel českého FINEPu.

Dluhopisy budou vydány jako zaknihované cenné papíry v Centrálním depozitáři cenných papírů a po schválení prospektu se předpokládá jejich přijetí k obchodování na Regulovaném trhu Burzy cenných papírů Praha.

„Finanční prostředky z emise dluhopisů použijeme na investice do nových rozvojových projektů skupiny FINEP v nejbližším období,“ říká Štěpán Havlas, finanční ředitel českého FINEPu.