Čtvrtek 23. září. Svátek má Berta.

Fincentrum zvýšilo v roce 2012 obrat o 20 % na 1,241 miliardy korun

Fincentrum zaznamenalo v roce 2012 nejvyšší růst mezi velkými finančně-poradenskými společnostmi na českém a slovenském trhu. Na obou trzích je skupina atraktivním partnerem pro zkušené poradce a významně zvyšuje svůj tržní podíl. Celkový obrat společností skupiny Fincentrum překročil 1,241 miliardy Kč, což představuje ve srovnání s rokem 2011 nárůst o 20 %.

Fincentrum dokázalo díky dlouhodobému tlaku na kvalitní finanční poradenství zvýšit svůj tržní podíl a výrazně růst. Byli jsme vyhlášeni nejlepší poradenskou firmou pro penzijní reformu v rámci hodnocení ekonomického týdeníku Euro a masivně jsme investovali do rozvoje poradenské sítě a vzdělávání poradců. Stali jsme se nejlépe hodnocenou finančně-poradenskou společností v žebříčku Českých 100 nejlepších,“ uvedl Petr Stuchlík, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Fincentrum.

V lednu 2013 vyvrcholila několikaměsíční jednání o vstupu strategických partnerů. Skupinu společností Fincentrum kapitálově posílily investiční fondy ARX Equity Partners a Capital Dynamics. Novým předsedou dozorčí rady se stal zkušený bankéř Lubor Žalman.

Součástí nové vlastnické struktury je také nastartování atraktivního akciového programu pro nejlepší finanční poradce a ředitele Fincentra. Novými spoluvlastníky firmy se stalo v první fázi 16 zemských ředitelů, v budoucnu pak dostanou tuto příležitost i ti nejlepší poradci ze sítě.

V České republice potvrdilo Fincentrum pozici jednoho z nejvýznamnějších zprostředkovatelů hypoték. Poradci zprostředkovali hypoteční úvěry v objemu 8,34 miliardy Kč. V posledním roce před nastartováním penzijní reformy bylo Fincentrum významným partnerem domácích penzijních fondů, když uzavřelo více než 62 tisíc smluv o penzijním připojištění se státním příspěvkem. Celkový obrat v České republice dosáhl 1,004 mld. Kč, což představuje meziroční nárůst 16 % (oproti 12,6 % v roce 2011).

Na Slovensku je Fincentrum jednou z nejrychleji rostoucích finančně-poradenských firem a rychle snižuje obratový náskok konkurenčních společností, které vstoupily na trh dříve. Nejzajímavějším produktem byly také zde úvěry na bydlení – jejich celkový objem dosáhl téměř 236 mil. EUR (222 mil. EUR v roce 2011). Fincentrum na Slovensku meziročně vyrostlo o 37 %, když obrat překročil 10,2 mil. EUR.

Uvedené výsledky projdou jako v předchozích letech auditem renomované auditorské společnosti PricewaterhouseCoopers Česká republika.