Sobota 17. srpna. Svátek má Petra.

Fincentrum roste v ČR i na Slovensku, zprostředkovalo v pololetí o 18 % více hypoték než vloni

Fincentrum v prvním pololetí v České republice a na Slovensku zvýšilo obrat o 6 % na 812 milionů korun. Na obou trzích se podařilo poradcům upevnit pozici na trhu v oblasti distribuce hypoték: souhrnně za oba trhy vzrostl objem zprostředkovaných hypoték o 18 %. V roce 2015 překročil celoroční konsolidovaný obrat Fincentra v ČR a na Slovensku hranici 1,5 miliardy korun.

Podle dostupných statistik zůstává Fincentrum i v letošním roce jednoznačně největším zprostředkovatelem hypotečních úvěrů na česko-slovenském trhu. Řádově 2 500 poradců v obou zemích zprostředkovalo hypotéky v objemu překračujícím 18 miliard korun.

V České republice zvýšilo Fincentrum meziročně tržby o 3 % na 527 milionů korun. Objem zprostředkovaných hypoték v pololetí vzrostl o 13 %. Na Slovensku vzrostly tržby Fincentra meziročně o 12 % na 285 milionů korun, objem zprostředkovaných hypoték dosáhl 10,7 miliardy korun (meziročně + 23 %).

„Fincentrum je tradičně velmi silné v kvalitním poradenství spojeném s financováním nemovitostí. Růst objemu zprostředkovaných hypoték o 13 % v České republice a o 23 % na Slovensku znamená další upevnění velmi silné pozice Fincentra v oblasti zprostředkování úvěrů na bydlení v obou zemích,“ uvedl Petr Stuchlík, zakladatel a předseda představenstva společnosti Fincentrum.

Kromě růstu obratu v oblasti zprostředkovaných hypoték hodnotí Fincentrum pozitivně také rostoucí zájem klientů o zprostředkování smluv v oblasti investic do podílových fondů, které nabízejí vedle produktů se státní podporou výrazně zajímavější zhodnocení, než tradiční spoření v bankách.