Středa 28. října. Je Státní Svátek

Finanční skupině Profireal Group stoupl konsolidovaný zisk o 143 %

Finanční skupina Profireal Group má za sebou mimořádně vydařený rok. V roce 2013 vzrostl zisk skupiny na bezmála 20 milionů Eur, což je v meziročním srovnání nárůst o 143 %. V roce 2012 si skupina připsala zisk 8,2 milionu Eur. (Tisková zpráva: Profireal Group)

„Nejvíce se na růstu celé skupiny podílela úvěrová divize PROFI CREDIT, a to napříč všemi zeměmi, v nichž působí. V loňském roce se dařilo především polskému PROFI CREDITu,“ komentuje výsledky generální ředitel a předseda představenstva Profireal Group David Chour. PROFI CREDIT působí ještě v České republice, na Slovensku, v Bulharsku a od února letošního roku také v Rusku.

V roce 2013 byla součástí skupiny Profireal Group také pohledávková divize PROFIDEBT působící v Česku a na Slovensku. Společnost počátkem roku 2014 koupil evropský leader na poli managementu pohledávek Intrum Justitia ze Švédska a finanční skupina Profireal Group za ni získala 31 milionů eur. Částka zahrnuje i vyplacení úvěrů společnosti ve výši cca 19 milionů eur. „Naše skupina se chce nadále věnovat hlavně consumer finance, tedy poskytování úvěrů. Prostředky za prodej PROFIDEBTu využijeme pro rozvoj a expanzi úvěrové divize PROFI CREDIT,“ říká předseda představenstva David Chour.