Neděle 19. září. Svátek má Zita.

Fidelity International: ECB zítra prodlouží program QE nejméně o dalších šest měsíců

BankyInvestice 07.12.2016 | 19:29 0 Komentářů

„Na svém zítřejším zasedání bude Evropská centrální banka (ECB) zaujímat opatrný postoj. Očekáváme, že prodlouží program QE o dalších nejméně šest měsíců,“ předpovídá Andrea Ianelli, investiční ředitel společnosti Fidelity International.

ECB se podle něj pokusí vylepšit technické aspekty programu QE (kvantitativního uvolňování), aby se překonaly problémy s nedostatkem investičních příležitostí, které se mohou objevit v roce 2017. „My proto udržujeme pozitivní náhled na evropský vývoj s možností profitovat z případné flexibility ECB při dalších nákupech,“ dodává Andrea Ianelli.

Všichni investoři, kteří vlastní instrumenty s pevným výnosem, očekávají čtvrteční zasedání ECB s ještě větším napětím, než výsledky italského referenda. „Jeho výsledek a následná reakce finančních trhů na demisi italského premiéra ostatně zdůraznily, že v Evropě bude hlavním zdrojem nejistoty politika, neboť v roce 2017 proběhnou volby v klíčových evropských zemích,“ konstatuje Andrea Ianelli.