Neděle 18. dubna. Svátek má Valérie.

Fair Credit půjčil za rok 2014 více než 650 mil. korun, meziročně o 202 procent více

Banky 15.06.2015 | 13:51 0 Komentářů

Nebankovní úvěrová společnost Fair Credit zveřejnila své hospodářské výsledky za rok 2014. Fair Credit dokázal na trhu s drobnými úvěry růst o 90 %. Konsolidovaný obrat v České republice a na Slovensku byl 366,3 mil. korun, což představuje meziroční růst o 404 %. Tyto výsledky přibližují firmu ke stanoveným cílům. (Tisková zpráva: Fair Credit)

„V České republice mají naši obchodní zástupci velmi úspěšný rok – podařilo se nám dostáhnout obratu 366,6 mil Kč a za posledních 12 měsíců jsme získali 30 371 nových zákazníků,” uvedl Ing. Tomáš Konvička, MBA, obchodní ředitel společnosti Fair Credit. “Na Slovensku se nám podařilo od října 2014, kdy jsme vstoupili na tamní trh, získat 1 685 nových zákazníků a poskytli jsme úvěry v objemu 677 250 EUR,” dodal Ing. Tomáš Konvička, MBA.

Fair Credit tedy rozpůjčoval svým klientům v České republice 636,2 mil. Kč a na Slovensku 677 250 EUR.

Typickým klientem byla v loňském roce žena ve středních letech, která chodí do práce, spravuje rodinný rozpočet a její domácnost občas nevyjde s příjmy. Stejným způsobem se pak profiluje i náš obchodní zástupce – asi 78 procent našich obchodních zástupců jsou ženy.

Společnost Fair Credit nyní zaujímá 3. místo na trhu nebankovních společností, což činí cca 12 % z celého oboru.

Klíčové ukazatele v České republice:

• Fair Credit poskytl úvěry ve výši 636,2 mil. Kč, určených zejména na renovace bydlení, nákup automobilů, nákup elekrospotřebičů – meziročně nárůst o 196 %

• Fair Credit v roce 2014 získal 30 371 zákazníků

Klíčové ukazatele na Slovensku:

• Na Slovensku Fair Credit získal 1 685 nových zákazníků

• Fair Credit poskytl úvěry v objemu 677 250 EUR

Uvedené výsledky prošly jako v předchozích letech auditem renomované auditorské společnosti  PricewaterhouseCoopers.