Úterý 19. ledna. Svátek má Doubravka.

Do EY nastupuje Radim Bureš, posílí tým investigativních služeb

Investice 11.01.2018 | 11:43 0 Komentářů

Do poradenské společnosti EY v lednu 2018 nastoupil odborník na veřejnou správu a problematiku korupce Radim Bureš. V EY posílí tým zaměřený
na forenzní služby. Radim Bureš působil dlouho na vedoucích pozicích ve státní správě, kde se věnoval především prevenci kriminality. Tyto zkušenosti využil i během svého působení jako programový ředitel Transparency International v České republice.

V letech 2016 a 2017 působil opět ve státní správě jako náměstek pro řízení úseku odborných činností v Probační a mediační službě.

Radím Bureš je zakládajícím členem České kriminologické společnosti a členem jejího prvního výboru. Poskytuje expertní služby pro Radu Evropy, OSN a Evropskou komisi. Vede kurz „Dobré vládnutí“ na katedře politologie VŠE. Publikoval několik publikací a řadu statí
v odborných časopisech a vystupoval na řadě mezinárodních konferencí. Podílel se na přípravě vládní protikorupční strategie z roku 2013.

„Radim Bureš patří dlouhodobě mezi nejvýraznější osobnosti boje s korupcí v ČR. Jsem velmi rád, že se rozhodl posílit forenzní tým EY. Věřím, že naši klienti zejména ve veřejném sektoru ocení jeho dlouholeté zkušenosti s prevencí korupce a jeho pragmatický přístup,“ říká Tomáš Kafka, partner oddělení investigativních služeb a řešení sporů společnosti EY v České republice.

„Efektivní vynakládání veřejných prostředků oproštěné od podvodů a korupce představuje
pro naši zemi trvalou výzvu. Věřím, že moje zkušenost spolu s know-how mezinárodní firmy může nabídnout zejména veřejným institucím vhodná řešení prevence podvodů,“
komentuje Radim Bureš, manažer oddělení investigativních služeb a řešení sporů společnosti EY.