CZK/€ 25.305 -0,06%

CZK/CHF 25.911 +0,38%

02. 03. 2017

Expobank dokončila akvizici srbské banky Marfin Bank a.d. Beograd

Cyprus Popular Bank se dohodla s Expobank CZ na prodeji Marfin Bank 30. září 2016. Po schválení regulačními orgány byla transakce dokončena 28. února 2017 a Expobank CZ se stala jediným akcionářem této srbské banky. Marfin Bank změní v blízké době svůj obchodní název na Expobank.

Kirill Nifontov, člen dozorčí rady Expobank CZ a nově zvolený předseda dozorčí rady Marfin Bank, říká: „Jsem potěšen, že mohu oznámit dokončení akvizice Marfin Bank a.d. Beograd a těším se na spolupráci se současnými klienty i zaměstnanci banky. Tato akvizice je v souladu s mezinárodní strategií rozvoje Expobank. Budeme se také snažit podpořit větší obchodní spolupráci mezi Českou republikou, Ruskem a Srbskem.“

Generálním ředitelem banky i nadále zůstává Borsilav Strugarević, jehož cílem bude využití příležitostí srbského trhu a mezinárodních zkušeností Expobank. Vedení banky se zaměří především na zlepšení rozsahu a kvality poskytovaných služeb a spokojenosti klientů, a dále na zvýšení hodnoty Marfin Bank pro akcionáře.

„Vstupujeme na srbský trh, protože věříme, že je zajímavý a má velký potenciál. V souladu s naší strategií i nadále pokračujeme v hledání zajímavých akvizičních příležitostí jak v Srbsku, tak v dalších evropských zemích“, komentoval transakci Miroslav Kohout, člen představenstva Expobank CZ.

Tisková zpráva: Expobank