CZK/€ 24.515 -0,27%

CZK/CHF 25.109 -0,14%

29. 06. 2022

Expobank CZ zvyšuje úrokovou sazbu pro spoření až na 5,11 % ročně

Atraktivní úrokovou sazbu 5,11 % p. a. získají klienti Expobank CZ, pokud si u ní od pátku 1. července tohoto roku zřídí termínovaný vklad IQ MAXI v českých korunách na šest měsíců. U vkladu na jeden rok bude sazba 5,01 % p. a. Expobank CZ v reakci na nedávné kroky ČNB zvýší od zmíněného data úročení i na dalších termínovaných vkladech.

„Termínovaný vklad je osvědčeným způsobem, jak nechat vydělávat své peníze, které v nejbližších měsících či letech nepotřebuji. Na oplátku můžu získat často vyšší garantované zhodnocení než v případě spořicích účtů,“ vysvětluje Irena Jandíková, ředitelka privátního a individuálního bankovnictví Expobank CZ.
Založení a vedení termínovaného vkladu IQ MAXI je zdarma. Minimální výše vkladu je 100 000 Kč, jeho maximální výše není stanovena. Za předčasný výběr banka neúčtuje poplatky, ale klient ztrácí nárok na úroky za dobu trvání vkladu. IQ MAXI je k dispozici v českých korunách, eurech a amerických dolarech, úrokové sazby se liší.
Pro klienty, kteří chtějí získat atraktivní výnos ze svých úspor a zároveň je mít okamžitě a kdykoliv po ruce, se hodí běžný účet NEO. Ten aktuálně nabízí úrokovou sazbu 4,01 % ročně na celý zůstatek bez podmínek a omezení, čímž slouží i jako spořicí účet. Lze si ho během pár minut jednoduše založit na www.expobank.cz. Vedení účtu je zdarma a patří k němu mezinárodní karta Mastercard Standard. Mezi další výhody účtu NEO patří bezplatné výběry kartou z libovolného bankomatu kterékoliv banky doma i ve světě s výjimkou případných poplatků účtovaných přímo provozovatelem bankomatu či možnost si zdarma aktivovat ochranu karty v zahraničí před dynamickou měnovou konverzí DCC při výběrech hotovosti z bankomatů nebo při platbách kartou v hotelech, restauracích, půjčovnách a podobně, což je praktické zvlášť v nadcházející turistické sezóně.
Termínované vklady IQ MAXI od Expobank CZ v českých korunách od 1. července 2022
6 měsíců
1 rok
2 roky
3 roky
4 roky
5 let
Úroková sazba p. a.
5,11 %
5,01 %
3,50 %
3,00 %
2,80 %
2,50 %
Poznámky:
  • Založení a vedení termínovaného vkladu IQ MAXI je zdarma.
  • Minimální výše vkladu je 100 000 Kč, maximální výše není stanovena.
  • Za předčasný výběr termínovaného vkladu banka neúčtuje poplatky, ale klient ztrácí nárok na úroky za dobu trvání vkladu.