CZK/€ 25.155 -0,32%

CZK/CHF 25.687 -0,48%

03. 03. 2020

Subjekty:

Expobank CZ razantně zvyšuje úrokovou sazbu u termínovaného vkladu na 1,7 % p. a.

Jeden z nejvýhodnějších krátkodobých termínovaných vkladů v České republice – IQ Maxi od Expobank CZ – je nyní ještě výhodnější. Dříve už tak atraktivní úrok 1,2 % p. a. banka s účinností od začátku března tohoto roku výrazně zvýšila, a to rovnou na 1,7 % p. a. Klienti Expobank CZ tak naspoří ještě více peněz než dosud. Zvýšení úrokové sazby se vztahuje na nově zřízené termínované vklady IQ Maxi v českých korunách na šest měsíců. Expobank CZ je tuzemskou bankou s téměř 30letou historií na trhu.

Termínované vklady jsou oblíbeným způsobem, jak konzervativně investovat volné finanční prostředky na předem stanovenou dobu a získat garantovaný výnos. „Kdo si prostřednictvím IQ Maxi nyní uloží milion korun, za půl roku zaručeně vydělá po zdanění přes sedm tisíc korun,“ vysvětluje Přemysl Valouch, ředitel oddělení Personálního bankovnictví Expobank CZ a dodává, že založení a vedení vkladového účtu je zdarma. IQ Maxi je možné zřídit v českých korunách, eurech nebo amerických dolarech a vklady ukládat na šest měsíců, respektive na jeden rok až pět let.

Pásmo úrokových sazeb – termínované vklady IQ Maxi v českých korunách

Délka investice

6 měsíců 1 rok 2 roky 3 roky 4 roky 5 let
Úroková sazba (p. a.)

1,7 % 1,75 % 1,75 % 1,8 % 1,9 % 2 %
Poznámka: platí pro nové vklady s účinností od 2. března 2020. Bližší informace na www.expobank.cz.

Vysokou úrokovou sazbu nabízí Expobank CZ nejen na termínovaných vkladech, ale také na běžném účtu NEO. Ten úročí vklady sazbou 1,6 % p. a., a to bez omezení jejich výše či délky. Založení a vedení běžného účtu NEO je zdarma stejně jako vystavení a vedení mezinárodní platební karty Mastercard nebo výběry z bankomatů po celém světě. NEO účet od Expobank CZ dále umožňuje jednoduše přes internetové bankovnictví investovat do nadějných firem nebo nakupovat zlato a stříbro, což z něj dělá unikátní službu na českém trhu. Účet lze zřídit plně on-line na pár kliknutí na www.neoucet.cz nebo v kamenné pobočce Expobank CZ v Praze na Pankráci. Nově mohou klienti s NEO účtem získat odměnu 300 Kč za doporučení nového klienta. Navíc jako jedna z mála tuzemských bank umožňuje Expobank CZ provést na pokyn klienta on-line převedení jeho účtu u jiné banky a souvisejících plateb, a není tedy nutno za tímto účelem navštěvovat pobočku.