Pondělí 18. března. Svátek má Eduard.

Evropský Stoxx 600 nakonec výprodeje zřejmě ustojí

Investice 09.08.2018 | 18:05 0 Komentářů

Evropské akcie se dnes projely na horské dráze. Po ranním sešupu, kdy index Stoxx 600 přicházel o 0,4 %, se podařilo tyto ztráty vymazat, aby vzápětí těsně po poledni opět slétly dolů. Odpoledne se však neslo v postupném šplhání nahoru a pár desítek minut před koncem dnešního obchodování index přidává oproti včerejšímu zavíracímu kurzu necelou jednu desetinu procenta.

Na straně propadlíků se nacházejí energetické (-0,9 %) či telekomunikační (-0,6 %) tituly, vítěznými sektory jsou prodejci zbytného zboží (+0,8 %) nebo informační technologie (+0,3 %).

Americký index S&P 500 po otevření trhů zamířil nepatrně výše a aktuálně si připisuje 0,1 %. Podporou mu jsou hospodářské výsledky některých společností jako například mediálního producenta Viacom, jehož akcie rostou o pět procent.

Pražská burza ztratila půl procenta. Největším propadlíkem se staly akcie CME, které ztratily 4,3 %, nicméně největší měrou se na vývoji celé tuzemského parketu díky své vysoké váze podílely Erste Group (-1,5 %) a ČEZ (-1,3 %). Naproti tomu nejziskovějším titulem se staly akcie Komerční banky, které si připsaly 0,8 %. Obchodní aktivita byla podprůměrná, když bylo zobchodováno pouze něco málo přes 300 mil. CZK.

MIROSLAV FRAYER
Komerční banka