Pondělí 27. září. Svátek má Jonáš.

Evropské akcie dnes v poklidném obchodování mírně rostly

Investice 24.11.2016 | 18:33 0 Komentářů

Evropské akcie dnes v poklidném obchodování mírně posílily, když index Stoxx 600 přidal 0,2 %. Ztráty síťového odvětví, které oslabilo o 0,8 % kompenzovaly především zdravotnický sektor s +0,8 % a na rostoucí komodity pozitivně reagující těžební sektor, který přidal 0,7 %. Mezi nejvíce posilující tituly dnes patřil výrobce turbín pro větrné elektrárny Vestas Wind, jehož akcie přidaly 5,2 %. Nejvíce dnes rostly akcie společností GEA Group, Domino’s Pizza, Cobham a Norsk Hydro, jejichž akcie přidaly mírně přes 3 %. Naopak Banco Popular Espanol a Inmarsat ztrácely přes 3 %.

Pražská burza dnes druhým dnem klesala a zakončila obchodování mírnou ztrátou 0,3 %, když jediným titulem s výraznějším růstem byl Unipetrol, který přidal 1,5 %. Bankovní domy KB a Erste Group spolu s mediální skupinou CME také mírně rostly, avšak pouze kolem jedné desetiny procenta. O2 počáteční zisky z rána neudrželo a nakonec v závěru obchodování ztratilo 1,1 %. Přestože nejvíce dnes klesly akcie Kofoly, které ztratily 1,3 %, na PX index měl největší negativní dopad díky své váze v indexu ČEZ, jehož akcie dnes oslabily o 0,6 %. K propadlíkům se dnes přidaly i pojišťovací skupina VIG a Stock Spirits s poklesem o 0,9 %.

RICHARD MIŘÁTSKÝ
Equity Analyst