Čtvrtek 14. prosince. Svátek má Lýdie.

Evropa i USA se vezou na zelené vlně, jen Praha míří směrem dolů

Investice 21.11.2017 | 16:43 0 Komentářů

Evropské akcie pokračují ve včerejším trendu a opět míří směrem vzhůru. Index Euro Stoxx 600 si připisuje 0,6 %. Nejvíce se dařilo titulům informačních technologií (+1,3 %), energií (+1,3 %) a nemovitostí (+0,8 %). Ve ztrátě skončil pouze jediný sektor, a to telekomunikace (-0,1 %).

Americký index S&P 500 po otevření trhu vyrazil směrem vzhůru a připisuje si 0,5 %, Dow Jones roste o 0,7 % a Nasdaq si polepšil o 1 % s tím, že zároveň dosáhl nového historického maxima. V rámci indexu S&P 500 se daří sektorům informačních technologií (+1,2 %), zdravotní péče (+0,8 %) a energií (+0,7 %). Stejně jako v Evropě ztrácí pouze sektor telekomunikací (-0,1 %).

Pražské burze se tento týden moc nedaří. Dnes opět zakončila obchodování ztrátou, a to 0,3 %. Nejvíce utrpěly akcie společnosti Pegas Nonwovens (-2,2 %). Dále si pohoršily společnosti CETV (-1 %), Unipetrol (-0,8 %) a Moneta Money Bank (-0,7 %). Z úspěšných akcií stojí za zmínku jen Philip Morris se ziskem 0,8 %. Objem obchodování za dnešní den na pražské burze činí 0,3 mld. CZK, což je pod dlouhodobým průměrem 0,6 mld. CZK.

JIŘÍ KOSTKA, KOMERČNÍ BANKA