Pátek 18. června. Svátek má Milan.

Europoslankyně Šojdrová podpořila v Kroměříži podnikatelské vzdělávání v rámci kampaně JA Back to School

Investice 24.05.2016 | 16:38 0 Komentářů

Poslankyně Evropského parlamentu Michaela Šojdrová (KDU-ČSL) společně s podnikatelem Markem Šimčákem ze společnosti CSRC a zástupcem JA Czech, neziskové vzdělávací organizace, navštívili střední školu Centrum odborné přípravy technické v Kroměříži (COPT). Jejich cílem bylo v rámci evropské kampaně JA Back to School upozornit a vysvětlit smysl podnikatelského vzdělávání mladých již na střední škole. Návštěva se uskutečnila v pátek 13. května 2016. Organizátorem kampaně je mezinárodní nezisková organizace JA Europe, jíž je JA Czech členem.

Europoslankyně Michaela Šojdrová návštěvu okomentovala: „JA Czech ukazuje, jak jde skloubit školu a začínající podnikatelskou praxi. Jejich programy pro střední školy dokazují, že podnikatelským dovednostem se lze naučit a je to jedna z cest, jak mladé připravit na nároky trhu práce v ČR i Evropě. .Kampaň Back to School mi jako ambasadorce pro podnikatelské vzdělávání a autorce parlamentní Zprávy o podpoře podnikání skrze vzdělávání a odbornou přípravu dala skvělou příležitost získat zpětnou vazbu od žáků a jsem ráda, že jsem jim mohla zprostředkovat zajímavé informace a hosta z praxe českého kosmického výzkumu.“

Ladislav Chvátal, ředitel rozvoje projektů JA Czech vysvětluje kampaň: „Kampaň JA Back to School upozorňuje na to, že v důsledku zvyšující se nezaměstnanosti mladých v Evropě je důležité žáky a studenty připravit na vstup na pracovní trh. Jednou z možností jak toto realizovat je např. zapojení škol do praktických programů JA Czech zaměřených na rozvoj podnikatelské gramotnosti.“

Luděk Kozárek, zástupce ředitele střední školy COPT Kroměříž sází na praxi: „Podnikání se nejlépe naučíš podnikáním, jsme škola řemesel a ti schopní se po pár letech praxe přirozeně osamostatňují.“

Více informací o střední škole Centrum odborné přípravy technické v Kroměříži: www.coptkm.cz .

Kampaň JA Back to School

Smyslem evropské kampaně JA Back to School je zviditelnit potřebu podnikatelského vzdělávání z důvodu vysoké nezaměstnanosti mladých v Evropě. Do školy se v rámci kampaně vracejí spolu s úspěšnými podnikateli poslanci jak Evropského parlamentu, tak parlamentů národních, a vysvětlují žákům a studentům pozitivní dopad podnikatelského vzdělávání na jejich konkurenceschopnost a vstup na trh práce. Organizátorem kampaně je mezinárodní nezisková organizace JA Europe.

Tisková zpráva: JA Czech