Sobota 17. dubna. Svátek má Rudolf.

ERGO pojišťovna rozšiřuje od 1. 6. své portfolio o pojištění pro piloty

Pojištění odpovědnosti pilota za škody způsobené na vypůjčeném letadle je zcela novým produktem ERGO pojišťovny, kterým rozšiřuje i svou on-line nabídku.

ERGO tímto reaguje na stále větší poptávku z řad profesionálních a rekreačních pilotů. V České republice se v současnosti jejich počet pohybuje kolem 10 tisíc, většina z nich však nevlastní své letadlo. Nové pojištění se vztahuje na stroje, které nejsou ve vlastnictví pojištěného a jsou registrovány v některé z členských zemí Mezinárodní organizace pro civilní letectví (ICAO). Pojištění se vztahuje na letadla, vrtulníky, kluzáky a sportovní létající zařízení těchto kategorií: ultralehké letouny, ultralehké vrtulníky a ultralehké motorové vírníky. Pojištění slouží ke krytí škody na letadle do výše spoluúčasti sjednané v havarijní pojistce letadla.

Kromě jednoduchého on-line sjednání smlouvy se produkt ve srovnání s konkurencí liší mnoha výhodami. Zde je výčet těch zásadních:

• volitelný limit pojistného plnění 50 až 600 tisíc Kč

• jednotná spoluúčast 10 % na pojistné události, nejnižší na trhu

• sleva až 20 % za počet nalétaných hodin

• celosvětová územní platnost bez příplatku

• pojištění pro piloty i instruktory v jedné smlouvě již v základní ceně

• pojištění platí i pro amatérské letecké soutěže

• k pojištění je možné sjednat připojištění občanské odpovědnosti
    a připojištění finančních škod

ERGO pojišťovna, a. s., využila své dlouholeté zkušenosti z on-line prodeje cestovního a majetkového pojištění a je přesvědčena, že tímto novým produktem osloví zajímavou cílovou skupinu, kterou piloti bezesporu představují. Nový produkt lze sjednat on-line (na www.ergopilot.cz) s možností okamžité platnosti!