Pondělí 23. listopadu. Svátek má Klement.

Equa bank zapojí do odkladů splátek roboty. Žádosti o odklad vyřizuje obvykle s dvoutýdenním předstihem

Praha, 31. března 2020 – Equa bank ještě více zrychlí proces vyřizování klientských žádostí o odklad splátek. Do procesu zapojí roboty. Průměrně je každá žádost vyřízena s dvoutýdenním předstihem před dnem splatnosti splátky úvěru. Přednostně jsou přitom vyřizovány žádosti s blížícím se datem splatnosti. Celkem Equa bank přijala již přes 1600 žádostí o odklady splátek jak spotřebitelských, tak firemních úvěrů. Kladně jich bylo vyřízeno již 1100 z nich. Equa bank umožňuje odklad splátek až o 5 měsíců.

Služby Equa bank byly vždy založeny na individuálním přístupu, protože každý klient je pro nás důležitý a chceme mu poskytnout takové produkty, které opravdu potřebuje. Každou žádost proto nejprve projdeme s klientem po telefonu. Nemusí nic dokládat, jen společně vyhodnotíme jeho situaci, vysvětlíme mu, v čem odklad spočívá a následně v průběhu telefonátu sjednáme změnu. Nejde tedy o něco pro klienty administrativně náročného. Bezplatně odkládáme úroky i jistinu, a to vše bez záznamu v registrech dlužníků. Je důležité také zmínit, že zhruba polovina klientů se při individuální konzultaci s bankéřem nakonec rozhodne pro jiný způsob řešení, který mu více vyhovuje. Například snížení splátek, nebo konsolidace půjček a další. Po nalezení vyhovujícího řešení zapojíme postupně do administrativního procesu roboty, kteří nastaví vše potřebné. Všechny žádosti vyřizujeme průměrně se čtrnáctidenním předstihem před dnem splatnosti úvěru,“ uvedl Ondřej Hák, ředitel Retailového bankovnictví Equa bank.

Equa bank umožňuje odklad splátek všem klientům, kteří se ocitnou ve finanční tísni, způsobené důsledky epidemie. Splátky lze odložit jak u spotřebitelských úvěrů, hypoték a firemních úvěrů. Kromě odkladu splátek nabízí Equa bank klientům s osobní půjčkou i možnost snížení splátky nebo změnu doby splatnosti. Oboje si klient jednoduše a zdarma může změnit prostřednictvím klientského centra po telefonu.

Dalším řešením finančních problémů může být konsolidace půjček nebo jejich refinancování. Equa bank přitom nabízí jednu z nejnižších úrokových sazeb na trhu, a to od 4,8 % ročně.

Klienti osobního bankovnictví mohou o odklad splátek žádat prostřednictvím formuláře, který najdou na www.equabank.cz/odklad-splatek. Klienti firemního bankovnictví by měli kontaktovat svého bankéře.