Středa 22. ledna. Svátek má Slavomír.

Equa bank vykázala za 1. čtvrtletí 2013 významný nárůst úvěrů i vkladů

Banky Equa bank 24.05.2013 | 17:18 0 Komentářů

Úvěry klientům celkem vzrostly v 1. čtvrtletí 2013 meziročně o 147 % na 6,6 mld. korun; z toho se hypoteční portfolio zvýšilo meziročně o 196 % na 2,4 mld. korun; portfolio úvěrů živnostníkům, malým a středním podnikům se zvýšilo o 70 % na 3,2 mld. korun. Vklady klientů v 1. čtvrtletí 2013 vzrostly meziročně celkem o 72 % na 9,4 mld.; z toho vklady fyzických osob v 1. čtvrtletí vzrostly o 102 % na 8,4 mld. korun. Počet klientů se zvýšil na více než 40 000; v meziročním srovnání jde o nárůst o 230 %.

“Do roku 2013 jsme vstoupili úspěšně. Bilanční sumu jsme za první tři měsíce zvýšili o téměř 21 % na 10,8 mld. korun, v meziročním srovnání se jedná o nárůst o více než 56 %. Objem úvěrů klientům se za první tři měsíce vzrostl o 18 procent, objem vkladů dokonce o 25 procent.  S hospodářskými výsledky jsme spokojeni, protože jsou v souladu s naším finančním plánem,“ uvedl Petr Řehák, generální ředitel a předseda představenstva Equa bank.

Vklady klientů se oproti poslednímu čtvrtletí roku 2012 zvýšily o 25,5 %, k 31. březnu 2013 tak činily 9,4 mld. korun. Meziročně se jednalo o nárůst o 72%.  Z toho vklady fyzických osob tvořily 8,4 mld. korun, což v meziročním srovnání představuje nárůst o 101,8 %.

Celkový objem úvěrů vzrostl meziročně o 146 % na 6,6 mld. korun.  Objem spotřebitelských půjček (refinancování) vzrostl za první čtvrtletí o 195%. Portfolio úvěrů živnostníkům, a malým a středním firmám vzrostlo meziročně o 70 % na téměř 3,2 miliardy korun.

“Od počátku roku evidujeme velký zájem o naše unikátní refinancování spotřebitelských úvěrů –  RePůjčku. Díky RePůjčce  klienti doposud ušetřili více než 60 milionů korun, v průměru se přitom jedná o úspory ve výši 20 tisíc na každé refinancované půjčce,“ dodává Petr Řehák.

Celková výše aktiv dosáhla v prvním čtvrtletí 2013 na více než 10,8 miliard Kč, v meziročním srovnání to představuje nárůst o 56,5 %.

(v tis. Kč)

K 31/03/13