Pondělí 26. srpna. Svátek má Luděk.

Equa bank se daří i ve firemním bankovnictví: meziročně vzrostl počet firemních klientů o 11%

Banky Equa bank 14.08.2019 | 08:31 0 Komentářů

Praha, 14. srpna 2019 –  Equa bank, jedné z nejrychleji rostoucích bank na českém trhu, se daří i v segmentu firemního bankovnictví. Ke konci července překonal počet klientů z řad podnikatelů a menších a středních firem  hranici 10  tisíc, což v meziročním srovnání představuje nárůst o 11 %. Růst přitom banka zaznamenala Equa bank jak v oblasti depozitních produktů, tak v oblasti firemních úvěrů.

„Firemní klienti oceňují především individuální přístup, který jim Equa banka nabízí. Týká se to například možnosti nastavení individuální úrokové sazby u depozit. Právě například úročení spořicího účtu pro firemní klientelu, stejně jako termínovaných vkladů patří k nejvyšším na českém bankovním trhu,“ říká Luboš Janoušek, ředitel firemního bankovnictví Equa bank.

Kromě depozit roste Equa bank také v oblasti úvěrových produktů pro firmy a podnikatele. O úvěry je zájem zejména ze strany developerů a dalších subjektů podnikajících v oblasti realit a poptávajících nemovitostní financování. Vedle developerských projektů z rezidenční i nerezidenční výstavby tak jde například také o financování rekonstrukcí či rozšiřování existujících nemovitostí nebo pořizování nemovitostí za účelem výnosu.

V neposlední řadě je motorem růstu Equa bank u produktů určených pro firemní klientelu také portfolio služeb určených pro rodinné firmy. Ty uvedla Equa bank na trh před více než rokem a právě Běžný podnikatelský účet Rodinná firma nebo Malý podnikatelský úvěr Rodinná firma svými jednoduchými podmínkami a zvýhodněnou úrokovou sazbou přilákaly nové klienty z řad drobných podnikatelů a rodinných firem.