CZK/€ 25.265 +0,14%

CZK/CHF 26.084 +0,21%

06. 06. 2017

Subjekty:

Equa bank představuje mobilní bankovnictví nové generace

Nová mobilní aplikace reaguje na potřeby uživatelů: disponuje moderními prvky, lepším zabezpečením a šetří čas.

Moderní bankovní aplikace je v dnešní době více než nutností. Podle průzkumu Equa bank využívají mobil k bankovním operacím 4 z 10 Čechů. Třetina z nich přitom používá klasický webový prohlížeč, 39 % již vstupuje do banky přes mobilní aplikaci. Počet uživatelů mobilních aplikací přitom každoročně roste, za poslední tři roky se počet uživatelů zdvojnásobil.  Equa bank proto reaguje na technologické trendy a potřeby uživatelů a představuje mobilní aplikaci nové generace s moderními prvky, jako například přihlášení otiskem prstu nebo intuitivní zadávání čísla účtu.

„Při návrhu nové mobilní aplikace Equa bank jsme se inspirovali jednak zkušenostmi ze zahraničí, ale také názory od samotných uživatelů. Aplikace je momentálně navržena tak, aby byla maximálně intuitivní, jednoduchá a jasně přehledná. Je designem i funkcemi podobná sociálním sítím, jejichž obliba neustále roste,“ říká Tomáš Veselý, ředitel depozitních produktů Equa bank.

Před uvedením aplikace na trh si Equa bank nechala zpracovat průzkum, aby zjistila, proč se někteří Češi stále brání používání moderních způsobů komunikace s bankou. Průzkum mimo jiné ukázal, že každý druhý Čech, uvádí jako důvod nejistotu a strach z toho, že peníze při platbě pošle na špatný účet, neboť bankovnictví v mobilu je malé a špatně přehledné. Podle průzkumu se s touto nepříjemností již setkal každý pátý dotázaný. Nejčastěji šlo přitom o částku do 5 000 korun. „Zjištění z průzkumu pro nás byla důležitá při tvorbě nového mobilního bankovnictví. Proto jsme ho postavili především na jednoduchosti a přehlednosti a zavedli jsme intuitivní zadávání čísel účtů,“ objasnil Tomáš Veselý.

Nová mobilní aplikace Equa bank intuitivně nabízí jména účtů, se kterými uživatel komunikuje nejčastěji, takže není nutné složitě vyplňovat jednotlivá čísla účtu. Pokud si v aplikaci přiřadíte svou fotografii, bude se všem klientům v Equa bance u vašich plateb zobrazovat, vše se tak po vzoru sociálních sítí stane ještě přehlednější. Obvyklé převody jsou v aplikaci předpřipraveny a platbu lze potvrdit jednoduše jedním kliknutím. Uživatelům tak šetří zejména čas a významně eliminuje riziko zaslání platby na špatný účet.

Komfort a bezpečnost aplikace zvyšuje možnost přihlášení otiskem prstu nebo jednoduchým číselným kódem. Mezi další výhody aplikace patří možnost nastavení limitů na kartě, její dočasné zablokování na 24 hodin nebo nekonečná historie plateb, ve které lze fulltextově vyhledávat.

Počet plateb zaslaných na špatný účet

Průzkum realizovala Equa bank prostřednictvím Instant Research a Survio.