CZK/€ 25.265 +0,14%

CZK/CHF 26.084 +0,21%

22. 11. 2012

Subjekty:

Equa bank podporuje rodinné podnikání

V rámci Dne podnikatelů vyhlásila Equa bank cenu Rodinná firma roku 2012

„Rodinné firmy jsou motorem ekonomiky. Jejich majitelé je nebudují kvůli okamžitým ziskům, ale s vidinou dlouhodobé perspektivy. Proto Equa bank od počátku svého vstupu na trh podporuje rodinné podnikání, a proto jsme se rozhodli vyhlásit cenu Rodinná firma roku 2012,“ řekl Leoš Pýtr, Správní ředitel a člen představenstva Equa bank.

Držitelem ocenění Equa bank Rodinná firma roku 2012 se stala LIVA Předslavice, tradiční a výhradně rodinná firma z jižních Čech, která se již více než 20 let zabývá zemědělstvím a je významným zaměstnavatelem regionu a členem Asociace malých a středních podniků. Firma byla vybrána na základě souboru ekonomických i neekonomických kritérií odbornou porotou složenou ze zástupců Asociace malých a středních podniků a Equa bank.

„Jsem velmi potěšen, že se naší firmě dostalo takového významného ocenění. Je dobře, že se Equa bank rozhodla věnovat právě i rodinným firmám, protože si dle mého názoru zaslouží větší podporu,“ komentoval ocenění Václav Jungwirt, jednatel a zakladatel LIVA Předslavice, která získala ocenění Equa bank Rodinná firma roku 2012.

Equa bank se jako první z trojice bank, které v loňském roce nově vstoupily na trh, začala věnovat firemní klientele a služby nadále posiluje a úspěšně expanduje do regionů. Po otevření poradenských center v Praze, Ostravě, Zlíně a Litoměřicích, otevřela minulý týden v Brně v pořadí již pátou reprezentativní kancelář pro malé a střední podnikatele.

Equa bank pro podnikatele nabízí řadu produktů a služeb jako jsou např. provozní či investiční úvěry šité na míru nebo nemovitostní úvěry s dlouhodobým splácením. Kromě toho banka pro podnikatele a malé a střední firmy poskytuje také výhodně úročené termínované vklady. Letos  Equa bank uvedla na trh i neúčelovou hypotéku PRO, která je určena podnikatelům s výhodnou úrokovou sazbou už od 5,39 % p.a.