Úterý 22. června. Svátek má Pavla.

Equa bank nabízí firemní úvěry se zárukou EIF

Banky Equa bank 07.09.2016 | 15:18 0 Komentářů

Mikropodniky, malé a střední firmy mají nyní snazší přístup k finančním prostředkům pro rozvoj podnikání

Equa bank spustila nabídku firemních úvěrů se zárukou Evropského investičního fondu (EIF). Tyto úvěry jsou nabízeny v rámci programu COSME s finančním krytím Evropské komise a usnadňují přístup k financím pro rozvoj podnikání mikropodnikům a malým i středním firmám. Smlouva, kterou Equa bank podepsala s EIF v rámci programu COSME, umožní poskytnout v následujících dvou letech  malým a středním podnikům úvěry ve výši 1,8 mld. Kč (přibližně 66,5 mil. eur). Díky zárukám poskytnutým EIF v rámci programu COSME s finančním krytím Evropské komise jsou úvěry poskytovány za nižších požadavků na zajištění, s vyšším úvěrovým limitem a s vyšším kreditem při schvalování.

„Jsme rádi, že Equa bank patří mezi pouhé tři banky na českém trhu, které podepsaly smlouvu s EIF. Díky této spolupráci rozšiřujeme možnosti financování většímu okruhu klientů. Úvěry se zárukami EIF lze využít k rozvoji jak provozních, tak investičních potřeb mikropodniků a malých i středních firem,“ uvedl Vojtěch Záškodný, ředitel firemního bankovnictví Equa bank.

Parametry úvěru:

·        minimální výše úvěru: 1 000 000 Kč

• maximální výše úvěru není stanovena
  • maximální výše záruky se stanovuje v závislosti na splatnosti úvěru a oboru podnikání
  • minimální splatnost úvěru je 12 měsíců