Čtvrtek 24. září. Svátek má Jaromír.

Equa bank dosáhla meziročně trojnásobného objemu úvěrů a dvojnásobného objemu klientských vkladů!

Banky Equa bank 29.07.2013 | 14:40 0 Komentářů

“Výsledky za první pololetí jsou velmi dobré. V meziročním srovnání nám úvěry narostly o 171 % a vklady o 96 %. Rosteme rychle, podíl úvěrů ke vkladům máme 80 %, což odpovídá průměru českého bankovního trhu.  Poskytujeme služby 50 tisícům klientů, z nich 64 % aktivně využívá Equa bank. To je dobrý výsledek, který je v souladu s naším finančním plánem,“ uvedl Petr Řehák, generální ředitel a předseda představenstva Equa bank.

Vklady klientů se meziročně zvýšily o 96 % na 10, 5 mld. korun. Z toho vklady fyzických osob tvořily 9,3 mld. korun, což v meziročním srovnání představuje nárůst o 103 %.

Celkový objem úvěrů vzrostl meziročně o 171 % na 8,3 mld. korun. Z toho objem poskytnutých hypotečních úvěrů činil 3,1 mld. korun, což představuje meziroční nárůst o 184 %.  Portfolio úvěrů živnostníkům, a malým a středním firmám vzrostlo meziročně o 87 % na 3,7 miliardy korun. “Jen za poslední rok jsme poskytli úvěry o objemu více než 5 miliard korun, což je na banku, která je na trhu stále ještě nováčkem, velmi dobrý výsledek. Úvěrujeme všechny klientské segmenty od občanů přes živnostníky až po malé a střední firmy či velké korporace. Díky obezřetnému řízení úvěrových rizik, je naše portfolio zdravé. Podíl nesplácených úvěrů na celkovém portfoliu se pohybuje bezpečně pod průměrem trhu. Velký zájem v poslední době evidujeme o naše unikátní refinancování spotřebitelských úvěrů –  RePůjčku. Díky RePůjčce  klienti doposud ušetřili více než 90 milionů korun, v průměru se přitom jedná o úspory ve výši 20 – 30 tisíc na každé refinancované půjčce,“ dodává Petr Řehák.

Celková výše aktiv dosáhla  ke konci pololetí 2013 13,2 miliard Kč, v meziročním srovnání to představuje nárůst o 86 %.

K červnu 2013 došlo k plánovanému navýšení vlastního kapitálu Equa bank o 753,6 milionu Kč. „Toto navýšení potvrzuje dlouhodobý záměr akcionáře vybavit banku dostatečným kapitálem pro její ambiciózní obchodní růst a je v souladu se strategickým plánem,“ uzavřel Petr Řehák.

Equa bank zakončila 1. pololetí i skvělými úspěchy v prestižní finanční soutěži Zlatá koruna 2013. Stala se tak jedinou „novou bankou“, která se umístila hned ve třech kategoriích. V kategorii Úvěry se umístil na 1. pozici produkt RePůjčka, v kategorii Účty se umístil na 3. pozici produkt Běžný účet Equa bank a stejnou pozici obsadil i v kategorii Hypotéky produkt Hypotéka Equa bank – snadné refinancování.

(v tis. Kč)

K 30/06/13