CZK/€ 25.235 -0,12%

CZK/CHF 25.810 -0,65%

23. 04. 2018

Energetická firma innogy posílila podporu festivalu v Karlových Varech

Energetická skupina innogy se dnes domluvila s karlovarským filmovým festivalem na rozšíření spolupráce a aktivit innogy v rámci letošního ročníku. innogy je dlouhodobě nejvýznamnějším partnerem českého filmu. Je koproducentem sedmi desítek celovečerních hraných a dokumentárních snímků. innogy vložila do projektu energie českého filmu za dobu jeho existence 300 milionů korun. Nedílnou součástí tohoto projektu je rovněž dlouholeté partnerství Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary.

„Festival v Karlových Varech vnímáme jako české kulturní národní stříbro. Váže nás skutečně dlouholeté partnerství, proto jsme se domluvili na dalším rozšíření spolupráce. Energie českého filmu je náš klíčový projekt, který stále rozvíjíme. Posílení podpory a aktivit innogy v Karlových Varech je pro nás logickým krokem a příspěvkem k finanční stabilitě festivalu,“ uvedl dnes předseda představenstva innogy Česká republika Martin Herrmann.

Podle prezidenta festivalu Jiřího Bartošky patří innogy ve filmové branži významné místo. „innogy je firma, která českému filmu skutečně pomohla překonat i problematická období financování filmové tvorby a postupně se stala vedle České televize největším koproducentem nových filmových titulů. 23 let naší spolupráce a 70 koprodukovaných filmů mluví samo za sebe,“ uvedl Jiří Bartoška v reakci na novou dohodu mezi MFF a skupinou innogy v ČR.

innogy není jen výrazným hlavním partnerem festivalové přehlídky samotné. innogy je také dlouholetým dodavatelem energie projektu Kino bez bariér, který je určen filmovým fanouškům pohybujícím se na vozíku. Právě za projekt Kino bez bariér letos Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary získal Cenu Mosty, kterou uděluje Národní rada zdravotně postižených ČR.

Do projektu energie českého filmu patří ještě mj. dlouholeté spolupráce s Letní filmovou školou Uherské Hradiště, Cenami české filmové kritiky, berounským Trilobitem. Velmi významnou je už třináctiletá činnost FILMOVÉ NADACE, kterou firma založila společně s ČT a Studiem Barrandov. Ta opět v Karlových Varech ocení nejlepší nové filmové scénáře.