CZK/€ 25.305 -0,06%

CZK/CHF 25.911 +0,38%

03. 06. 2014

eMoneyServices předložila Praze nový model řešení Opencard

Návrh nového modelu vychází z původně předložené nabídky a neliší se co do rozsahu, ani práv. „Hodnotu nabídky ocenili znalci EMS i Operátora OPENCARD velmi podobně. Nemůžeme prodávat něco, co má objektivně nezanedbatelnou hodnotu a potenciál za cenu, která tomu neodpovídá. Naše nabídka představuje pro Prahu ekonomicky výhodné řešení,“ vysvětlil mluvčí EMONEY GROUP Martin Opatrný.

Nový model řešení počítá se zapojením soukromých investorů do financování Opencard tak, aby Praha do projektu nemusela již investovat další velké prostředky. Neznamená to ovšem, že by metropole jakkoli přišla o kontrolu nad projektem. V budoucnu může dokonce na rozvoji Opencard profitovat.

Navržený model transformace bude probíhat prostřednictvím Operátora OPENCARD, a tudíž plně pod kontrolou Rady a Zastupitelstva hlavního města Prahy. Návrh využívá mezinárodní zkušenosti financování a zajištění rozvoje podobných programů městských karet. Současně se může stát významným příkladem úspěšné spolupráce veřejného a soukromého sektoru (tzv. Public Private Partnership – PPP).

Společnost EMS předložila Operátorovi OPENCARD nabídku 5. května. O 22 dnů později se Operátor vyjádřil, že nabídku nepřijímá. Vzhledem k tomu, že město nezahájilo žádné jednání o řešení situace, přichází EMS s novým modelem. Takovéto řešení umožňuje Praze bezproblémové zachování kontinuity systému a využití potenciálu Opencard, a to bez ztrát předchozích investic a bez ohrožení služeb pro 1,3 milionu držitelů karet.