Sobota 17. dubna. Svátek má Rudolf.

eMoneyServices: Město není schopné Opencard spravovat

Investice 18.09.2015 | 08:38 0 Komentářů

Vedení hlavního města Prahy není dlouhodobě schopné problémy Opencard vyřešit. V rozporu s dobrými mravy také neustále využívá různé služby společnosti eMoneyServices, za které neplatí. Takováto situace je neúnosná. Vyzýváme proto vedení hlavního města, aby jasně deklarovalo, že za současnou situaci nese plnou zodpovědnost, a to nejen po stránce provozní, ale také finanční. (Tisková zpráva: eMoney Group)

Ze strany vedení města i Operátora OPENCARD (dále „OOC“) kontinuálně dochází k žádostem o součinnost při stabilizaci systému, o pomoc při obnovení výpadku služeb a při prevenci kolapsu systému.

Tým primátorky dne 19. června 2015 sdělil představitelům EMS, že OOC zajistí řádnou podporu systému. (K zajištění podpory se OOC ostatně zavázal v Dohodě o společném postupu[1] schválené radou 2. září 2014.) Ani za tři měsíce nedošlo k žádnému reálnému posunu. Lze tedy konstatovat, že se jednalo o naprosto nepravdivé tvrzení.

Jsme přesvědčeni, že hlavní město Praha není schopné řádné fungování systému Opencard zajistit. Současně bohužel musíme konstatovat, že vzhledem k neserióznosti jednání není možné, aby EMS jakékoliv služby nadále zajišťovala či po ní byla požadována jakákoli pomoc s havarijním stavem.

V době, kdy podporu provozu Opencard zajišťovala společnost EMS, nesla odpovědnost naše firma. Nyní za vzniklou situaci, veškeré praktické dopady (zneužití dat, finančních prostředků ve výši 2 miliard korun apod.), či finanční ztráty zodpovídá jen a pouze hlavní město Praha.

S ohledem na výše uvedené jsme přesvědčeni, že pokud Praha není schopna zajistit řádné fungování Opencard, měla by Rada hl. m. Prahy neprodleně rozhodnout o jejím ukončení, včetně řešení všech souvisejících škod a nákladů. Mediální prohlášení představitelů Prahy nejsou žádným takovýmto krokem, ale pouze snahou předstírat, že problémy neexistují.

[1] Viz Usnesení Rady HMP číslo 2246