CZK/€ 25.265 +0,14%

CZK/CHF 26.084 +0,21%

05. 03. 2019

EDENRED DÍKY APPLE PAY HLÁSÍ RYCHLÝ ROZVOJ MOBILNÍCH PLATEB

Pouhých devět únorových dní stačilo k tomu, aby se zdvojnásobil počet lidí, kteří k platbám za obědy a benefity používají mobilní platby. K deseti tisícům uživatelů, kteří mají svoji stravenkovou kartu Ticket Restaurant nebo její benefitní obdobu Edenred Benefits v telefonu se systémem Android se za tuto rekordně krátkou dobu přiřadil stejný počet uživatelů, kteří si je přidali do svého mobilního zařízení od firmy Apple.

Platby prostřednictvím Google Pay vydavatel obou karet – společnost Edenred – umožňuje od loňského června, v případě Apple Pay je to od startu této služby, tedy od 19. února letošního roku. „Apple Pay má doslova raketový start. Mobilní přístroj od firmy Apple má pouze 6 procent zaměstnanců majících karty Edenred, tedy necelých 18 tisíc lidí, ale skoro deset tisíc z nich si službu Apple Pay aktivovalo. To je nečekaně vysoké číslo,“ komentuje generální ředitel společnosti Edenred Nicolas Eich.

Podle experta na digitální platby z Edenredu Jiřího Brycha je částečně tento výsledek dán i tím, že někteří majitelé telefonů Android mají verze přístrojů, které mobilní platby neumožňují. „Naproti tomu u Apple umožňují platby téměř všechny přístroje,“ říká Brych. I přesto je podle něj start Apple Pay neuvěřitelně rychlý.  „Velmi nás také překvapuje vysoký podíl plateb hodinkami – je to téměř téměř 17 % všech transakcí,“ konstatuje Brych.

Edenred po spuštění Apple Pay neeviduje žádné technické problémy ani v procesu aktivace karet ani v platbě v akceptační síti. „Úspěšné a rychlé spuštění Apple je důkazem, že Česko patří ke světové špičce v bezkontaktních platbách a inovacích,“ doplňuje Nicolas Eich.

Edenred celkem vydal 150 tisíc stravenkových karet Ticket Restaurant a téměř stejný počet benefitních Edenred Benefits. Průměrná mobilní platba za oběd nyní dosahuje částky 114,41 Kč, u benefitů je to 562,44 Kč. Z celkem 20 tisíc karet v mobilech pak je většina – 15 tisíc – těch stravenkových. „Každý desátý člověk tak již za jídlo platí mobilem nebo hodinkami (aktuální součet Google Pay a Apple Pay).

Tisková zpráva Edenred