Středa 14. dubna. Svátek má Vincenc.

E-shopy skupiny E-commerce Holding začínají během října nabízet zákazníkům jako platební metodu Kup Najisto, tzv. odloženou platbu

Banky 14.10.2015 | 14:13 0 Komentářů

E-shopy skupiny E-commerce Holding začínají během října postupně nabízet svým zákazníkům jako platební metodu Kup Najisto, tzv. odloženou platbu. Při nákupu zboží ji tak zákazníci mohou využívat na takových e-shopech, jako je například vivantis.cz, kolonial.cz, krasa.cz nebo hodinky.cz. Do skupiny ale navíc patří i gigant v prodeji s výpočetní technikou CZC.cz.

„Děkujeme našim věrným zákazníkům, že využívají Kup Najisto a doporučují nás dále svým přátelům a známým. Díky nim máme možnost nabízet Kup Najisto na nových e-shopech. Právě poptávka zákazníků e-shopů vzbuzuje zájem jejich majitelů,“ tvrdí ředitel služby Kup Najisto Edward Meegan.

Obliba odložené platby každým rokem roste. Již nyní u partnerských e-shopů služby Kup Najisto tuto možnost využije až 20 % nakupujících. Výhody má ale i pro samotné dodavatele a provozovatele elektronických obchodů.

„Do spolupráce s Kup Najisto jsme šli na přání našich zákazníků, kteří po této platební metodě sami volali. Mnohdy jim to usnadňuje rozhodování o tom, zda koupit, či nekoupit,“ říká Jan Jírovec, výkonný ředitel E-commerce Holding.

Kup Najisto také aktivně spolupracuje s obchodníky na vývoji služby. „Jsme rádi, že obchody oceňují výhody služby a uvědomují si její potenciál i jako výrazné konkurenční výhody. Zároveň víme, že nejde jen zařadit službu mezi platební metody a čekat, co se stane. Proto nabízíme v prvních měsících provozu na každém e-shopu různé typy podpory. Jde například o dopravu zdarma nebo odpouštění poplatku za Kup Najisto a další výhody. Od začátku listopadu do Vánoc chystáme také speciální akci, která jistě potěší zákazníky i provozovatele e-shopů“ dodal Meegan.

O zavedení služby Kup Najisto nyní podle Meegana jednají například i obchody Kasa.cz či TS Bohemia.

E-shopy se nemusí obávat ani negativního vlivu na objem vráceného zboží. Vysledky po roce fungování služby Kup Najisto na trhu dokazují, že nákupy s Kup Najisto mají minimální vliv na aktuální objem vráceného zboží.

Pro srovnání, v sousedním Německu až polovina obchodníků, kteří tuto službu zavedou, zaznamená vyšší obrat a o třetinu nižší počet nedokončených nákupů.