Úterý 21. září. Svátek má Matouš.

Dva měsíce od startu Apple Pay: Někteří Češi kvůli možnosti platit mobilem dokonce změnili svou banku

Banky Air Bank 23.04.2019 | 10:58 0 Komentářů

Už dva měsíce mají Češi možnost platit prostřednictvím Apple Pay a podle statistik svým mobilem takto platí už několik set tisíc lidí. Ale tuto možnost stále nemají klienti všech tuzemských bank. A proto někteří z nich svou banku právě kvůli Apple Pay změnili. Například do Air Bank od spuštění Apple Pay přicházelo nejvíce klientů právě z těch bank, kde služba zatím chybí.

„Výraznější nárůst nových klientů jsme pozorovali od prvního dne, kdy jsme Apple Pay spustili. Navíc se změnilo i to, z jakých bank k nám klienti přicházejí. Oproti dlouhodobému trendu, kdy nejvíce klientů do Air Bank přicházelo z České spořitelny, k nám po spuštění Apple Pay začalo nejvíce nových klientů přicházet z ČSOB a vzrostl také počet klientů, kteří k nám přišli z Fio banky. Tedy z bank, které zatím ve své nabídce Apple Pay nemají. Možnost platit mobilem mezi prvními se tak pro řadu lidí stala natolik důležitou, že si kvůli tomu rozhodli otevřít nový účet u banky, která jim to hned umožní,“ říká Filip Zavřel, vedoucí Oddělení každodenních služeb Air Bank.

Placení mobilem v Air Bank využívá 112 tisíc klientů. Z toho Apple Pay 51 tisíc klientů, kteří mobilem zaplatili 603 milionů korun. Klienti s chytrým telefonem se systémem Android mohou u Air Bank pro placení používat aplikaci My Air. Placení mobilem přes My Air si zapnulo 61 tisíc klientů Air Bank, kteří mobilem zaplatili 785 milionů korun.