Pátek 16. dubna. Svátek má Irena.

Dosud největší dražba roku 2015 – mrazírny a chladírny v Hlinsku

Investice 02.04.2015 | 09:04 0 Komentářů

Areál mrazíren a chladíren v Hlinsku na Chrudimsku, jeden z nejmodernějších svého druhu v tuzemsku, jde do letos zatím největší dražby v České republice. Vyhlásila ji společnost Naxos, jeden z předních dražebníků.  Nejnižší podání je 65 milionů korun. Licitovat se bude 22. dubna v pražské aukční síni Sacre Coeur. Ta se ve stejný den stane svědkem i další větší dražby, ve které Naxos prodává Termální lázně Chrastava na Liberecku. Ta má nejnižší podání  59,9 milionu korun. V obou případech jde o dobrovolné dražby – jejich důvodem je insolvence majitele. (Tisková zpráva: Naxos)

„Výhodou areálu v Hlinsku je nízká vyvolávací cena v porovnání s cenou tržní – ta je podle znaleckého posudku 115 milionů korun,“ uvádí ředitel Naxosu Jan Sachr. „Spolu s budovami se prodává i špičková mrazírenská a chladírenská technika. Vyrábět se tu přestalo přede dvěma lety, ale o údržbu zařízení se stará technik mrazírny,“ dodává. Areál je podle jeho slov zajímavý především pro investory z oboru potravinářství, logistiky a skladování. „A pokud by nový majitel znovu zahájil provoz, přineslo by to i nová pracovní místa v regionu,“ uzavírá Sachr.

Naxos pravidelně realizuje rekordní dražby. Prvenství získal mimo jiné v roce 2012 – tehdy se úspěšně vydražilo nákupní centrum Olomouc City za více než 373 miliony korun. Byla to zároveň historicky největší nedobrovolná dražba v Česku. Předloni úspěšně zpeněžil v jedné z největších dražeb pražský komerční areál Eurekea za 220 miliónů korun a v loňské rekordní dražbě prodal pardubický TechnoPark za 183 miliony Kč.

Tagy dražby Naxos