CZK/€ 24.740 -0,75%

30. 05. 2012

Subjekty:

Do Volksbank CZ nastoupila Lucie Nováková

lucie-novakova „Věřím, že se nám s kolegou Pavlem Svěrákem podaří vybudovat úsek exportního financování tak, abychom byli konkurenceschopní v této oblasti. Vím, že to nebude lehké, ale velmi se na to těším,“ sděluje ke svému příchodu do Volksbank Lucie Nováková.

Lucie Nováková pracovala před nástupem do Volksbank CZ krátce jako poradce pro korporátní klientelu v Raiffeisenbank, a.s., kde zodpovídala především za poskytování kompletních bankovních služeb korporátním klientům a za akvizice. V letech 2001–2011 působila ve společnosti Alta, a. s., kde se z pozice vedoucí financování propracovala až do top managementu firmy a v letech 2007–2011 byla její finančně ekonomickou ředitelkou. Na starosti měla zejména ekonomické řízení společnosti, která měla v té době 125 zaměstnanců a dosahovala obratu 9 mld. korun, a komunikaci s bankovním sektorem. Bohaté zkušenosti z oblasti bankovnictví Lucie Nováková získala již na začátku své kariéry v Bank Austria Creditanstalt Czech Republic, a.s., kde pracovala v letech 2000–2001 jako osobní finanční poradkyně pro privátní VIP klientelu, a dále pak v letech 1996–2000 v Investiční a poštovní bance, a.s., v níž byla zaměstnána jako odborná úvěrová pracovnice pro firemní klienty.

Lucie Nováková vystudovala Stavební fakultu Vysokého učení technického v Brně, obor ekonomika a řízení. Plynně hovoří anglicky a rusky. Je aktivní členkou Moravské asociace podnikatelek a manažerek.

Ve volném čase se ráda věnuje cestování, rekreačnímu jachtingu, turistice a sportu.