CZK/€ 25.155 -0,32%

CZK/£ 29.361 -0,01%

CZK/CHF 25.687 -0,48%

23. 05. 2014

Do regionů letos půjdou dva miliony korun

„Chtěli jsme program koncipovat tak, aby byl pro neziskovky co nejvíce motivační, proto projekt, který získá v daném regionu nejvyšší podporu od drobných dárců, dostane rovněž nejvyšší grant od Ery.Organizace tedy mají samy šanci svou aktivitou výsledky ovlivnit,“ vysvětluje Jitka Švejcarová, manažerka společenské odpovědnosti Ery. „V každém regionu rozdělíme granty v hodnotě 45 000, 35 000 a 20 000 korun, celkově tedy půjde přesně o dva miliony korun,“ dodává Švejcarová.

Neziskové a příspěvkové organizace mohou přihlašovat své projekty až do 15. července na webu www.erapomaharegionum.cz. Spektrum projektů může být hodně široké – od podpory chráněných dílen přes obnovu různých staveb a kultivaci okolí až po vybudování dětského hřiště nebo pomoc handicapovaným. Odborná porota pak v každém regionu vybere tři zajímavé projekty, které se budou moci ucházet o podporu veřejnosti a soutěžit o nejvyšší grant.

Druhý ročník programu „Era pomáhá regionům“ navazuje na úspěšný pilot, který pomohl celkem 27 neziskovým a příspěvkovým organizacím v devíti regionech. Drobní dárci v minulém ročníku přispěli během měsíce a půl na dobročinné projekty částkou 298 878 korun. Era mezi účastníky grantového programu rozdělila ještě další 1 035 000 korun. Era za tento program získala prestižní cenu Internet Effectiveness Awards 2013.

„Na základě minulých zkušeností věříme, že i letos se kromě finančních příspěvků podaří rozhýbat komunitní život v jednotlivých regionech. Chceme, aby se co nejvíce zapojili místní lidé, protože právě jejich rozhodnutí, na který projekt přispějí, ovlivní to, který z nich máme nejvíce podpořit i my,“ uzavírá Jitka Švejcarová.