Čtvrtek 24. ledna. Svátek má Milena.

Do Prahy se přestěhovaly unikátní tanzanity. Nechybí mezi nimi ani slavná “Malá hvězda Meru”

Investice 09.11.2016 | 19:14 0 Komentářů

Unikátní expozice tanzanitů a šperků z tohoto vzácného drahokamu je od 9. do 14. listopadu k vidění na prodejní výstavě v Praze. Její návštěvníci si na ní mohou prohlédnout například jeden z největších opracovaných tanzanitů na světě, jehož velikost je 200 karátů, či nejvzácnější drahokam tanzanitu s nevyčíslitelnou hodnotou, tzv. Malá hvězda Meru. Výstavu organizuje česká společnost Diamonds International Corporation (DIC).

Pro návštěvníky jsou přichystány také kameny v až sedmi formách surové podoby s přirozenou modrou barvou. Celková hodnota vystavovaných kamenů je 16 milionů korun.

Velkým lákadlem celé expozice jsou také desítky luxusních šperků té nejvyšší kvality. Vyrobeny byly speciálně právě pro tuto výstavu a je možné si je na výstavě rovněž zakoupit.

Tanzanit je velmi vzácný a unikátní drahokam s výraznou modrou barvou a s odstíny modré. Nachází se pouze na jednom místě na Zemi, a to ve východní Africe na úpatí hory Kilimandžáro v Tanzanii. Tanzanit byl objeven teprve nedávno, v roce 1967 massaiským pastevcem. Vzhledem k jeho ojedinělému výskytu je to také kámen, který nebude možné těžit věčně. Očekává se, že do 25 let bude tanzanit zcela vytěžen a následně jeho hodnota ještě stoupne. Právě kvůli omezené těžbě a limitovanému množství je tanzanit znám také jako „drahokam 20. století“.

Diamantovou výstavu můžete navštívit v showroomu DIC, na adrese Široká 15, Praha 1 – Josefov. Otevřena je pro veřejnost denně od 9. do 14. listopadu 2016 od 10:30 do 19.00. Více informací naleznete také na http://www.dicholding.com/.

Tisková zpráva: DIC

Tagy DIC tanzanity